• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vali Coş'un 'paralel' isyanı!

Yeniakit Publisher
2015-01-04 19:08:00 - 2015-01-04 19:18:53
Vali Coş'un 'paralel' isyanı!

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, kendisine ağır hakaretler eden bir kişi hakkında şikayetçi olmasını çarpıtan Paralelin bülteni Zaman Gazetesi'ne ateş püskürdü.

Paralel Medyanın Amiral gemisi Zaman Gazetesi'nin kendisine ağır hakaretlerde bulunan bir kişi hakkında şikayetçi olan valinin şikayetini çarpıtarak haber yapması Vali Coş'u çileden çıkardı. Uzun süreden beri paralel yapının hedef gösterdiği Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, "Milli Motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Sakarya Emniyet Müdürlüğünün motosikletli polislerin eğitimi için düzenlediği bir törende beraber çektirdiğimiz bir fotoğrafı sosyal medyada paylaşmış. Bazıları da fotoğrafın altına küfre varan ağır hakaret içeren yazılar yazarak edepsizliklerini ortaya koydular. Bunun üzerine avukatlarımız, bir vatandaş olarak kişilik haklarımıza saldıranlar hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcısı da soruşturma yapıyor. Ancak şimdi bunlar soruşturmayı etkilemeye yönelik bu tür yayınlarla adil yargılanma imkanını ortadan kaldırmaya çalışıyor" dedi.

Paralelcilerin korsan gösterisine katılan biri müdür 3 öğretmeni görevden uzaklaştırdığı için paralelciler tarafından hedefe konduğunu ifade eden Coş, "Her zamanki gibi habbeyi kubbe yaparak çarpıtma becerilerini ortaya koymuşlar ve olayı çarpıtmışlar" diyerek Zaman'ın haberindeki yalanları birer birer sıraladı. Kendisine ağır hakaret yapıldığını ve bir vatandaş olarak anayasal haklarını kullandığını belirten Coş: "Zaman'nın yayınladığı sözde "haber"deki; Motosikletçinin yorumunun paylaşılması yalan!.. Motosikletçi sadece beraber çektirdiğimiz fotoğrafı paylaşıyor. Haber konusu kişi ise bu fotoğrafı kullanarak altına ağır hakaret içeren yazı yazıp paylaşıyor. İkincisi Yapılan "Eleştiri " değil "Hakaret... Zaten, Suç duyurusu üzerine C. Başsavcılığı hazırlık soruşturması yürütüyor. Adli soruşturmayı etkilemek suç! Gazete görevlileri hakkında da suç duyurunda bulunacağız. Biz bu suç duyurularını, bir vatandaş olarak Anayasa'nın verdiği hak çerçevesinde yaptık. Hakarete uğrayan, mağdur olan her vatandaş gibi adalete başvurduk" ifadelerini kullandı.

KANUNLAR GENELDİR MAĞDURA GÖRE DEĞİŞMEZ

Fethullah Gülen'in en basit bir haberde bile yüzlerce dava açtığını hatırlatan Vali Coş şunları söyledi: "Bu kişinin yazdığından çok daha hafif yazı ve yorumlar için yüzlerce, belki binlerce dava açan "hoca"ları ta Pensilvanyadan hak arıyor da, biz arayınca mı kabahat oluyor? Sözde çocuk hakaretçiyle, aynı yaştakilerden bir kaç kişinin kendi "hoca"larına aynı şekilde hakaret etmeleri halinde sineye çekip dava açmayacaklar mı acaba? Empati yapsınlar. Kanunlar geneldir. Cezai ehliyet şartları bellidir. Mağdura göre değişmez..."

Kaynak: Star

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23