• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vakıfları da haraca bağlamışlar

Yeniakit Publisher
2015-02-07 08:08:00 - 2015-02-06 23:32:27
Vakıfları da haraca bağlamışlar

Vakıflar Genel Müdürlüğü eski Avukatı İlhan Demir’den Akit’e şok ifşaatlar… Paralel Yapı’nın vakıflardaki “rüşvet çarkına” çomak soktuğu için hayatı kararan avukat Demir, “Öyle bir çark kurmuşlardı ki, büyük vakıf arazilerini işletenler, işlerine devam etmek istiyorlarsa, mutlaka bunlara rüşvet vermek zorundaydı” dedi.

METİN GÜNDÜZ / ANKARA - Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün eski avukatlarından İlhan Demir, görev yaptığı dönemde Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde nasıl bir “paralel rüşvet çarkı” kurulduğunu Akit’e anlattı.

2002 yılında “ABD’nin paralel yapı” projesini açıklamasıyla dikkat çeken Vakıflar Genel Müdürlüğü Eski Avukatı İlhan Demir’den şok ifşaatlar: “Uzun yıllar Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde avukat olarak görev yaptım. Bunlar benim dönemimde daha da etkindi. Öyle bir çark kurmuşlardı ki, büyük vakıf arazilerini işletenler, işlerine devam etmek istiyorlarsa, mutlaka bunlara rüşvet vermek zorundaydı.”

VAKIF EVLÂTLARINDAN RÜŞVET!..

“Ben, bazı olaylara müdahale ettim. Adam, geliyor, diyor ki, ‘Ben Osmanlı Vakıf Evlâdı’yım, dolayısıyla burayı işletmek vakıf senedine göre benim hakkım. Ben bu hakkımı kullanırken, bunlar geliyor ve benden şu kadar ‘bağış’ yani aslında ‘rüşvet’ istiyor. Siz Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün avukatı olarak, bu konuda bir şeyler yapmalısınız ya da bana söyleyin ben ne yapayım?’”

İTİRAZ ETTİM BAŞIMA NELER GELDİ!

“Bu tür şikâyetler iyice yoğunlaşınca, itirazlarımı kurum içinde seslendirmeye başladım. Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde bu işlere itiraz ettim, ‘Bu istedikleri düpedüz rüşvettir’ dedim. O günlerde, ne zorluklar çektim anlatamam. Beni tuttular, başka ile sürdüler. Vekâlet yani avukatlık görevi verilmediği halde, yani benim başarımı ölçecek bir kıstas, kriter bırakılmadığı halde tuttular sicilimi bozdular. O sicilimi bozan bölge müdürü halen görevindedir!..”

HUKUK MÜCADELESİ VERDİM AMA!..

“Ben bu rüşvet çarkına çomak sokunca, tuttular, soruşturmayla karşı karşıya kalma noktasına getirilmiş Vakıflar Genel Müdürlüğü avukatlarından bazılarını benden şikayetçi olmaya ikna ettiler. Bu arkadaşlar, bunu yapmadıkları takdirde görevden atılacaklardı. Bana, ‘Kusura bakma, mecburduk, bizi müfettişler zorladı, onlar yazdı biz imzaladık!’ dediler, ne yapayım, bir şey diyemedim, ekmek parası! Ben, bu süreçte İdare Mahkemesi’ne gittim. Davaya Ankara’nın bakması gerekirken, tutmuşlar dosyayı Zonguldak İdare Mahkemesi’ne göndermişler. Ben bir ara Milli Görüşte siyaset yapmıştım, en çok onlara güveniyordum, onun için Zonguldak’taki Milli Görüşçü arkadaşlara gittim. ‘Yanmışsın arkadaş, dosyan bunların eline düşmüş’! dediler. Benim dosyaya bakan iki hakim de paralelci, iki ‘abla’! Oradan karar aleyhime çıktı, Danıştay aşamasında da işleri ayarlamışlardı. Zaten ben de memuriyetten kendi isteğimle, yani atılmadan ayrıldım.  İki yıl üst üste sicilim bozulunca, memuriyetten atılma noktasına gelmiştim. Mecburen bıraktım, çünkü memuriyetten atılsaydım serbest avukatlık yapamayacaktım.”

YILLAR SONRA GERİ ÇAĞRILDIM!..

Avukat İlhan Demir süreci anlatmaya şöyle devam ediyor: “AK Parti iktidarında benim bu durum araştırıldı. Tamamen haklı olduğum anlaşıldı. Kumpas olduğu ta o vakit ortaya çıktı. Bana geri dönüş teklif ettiler. Ben de, ‘Bunlar burada olduğu sürece görevi kabul etmem. Allah size de kolaylık versin, altınız sağlam değil, bunlar size de yapacaklarını yapacak’ dedim. Nitekim bu daha sonradan adı ‘paralele’ çıkan yapı, bunlara da yapacağını yaptı!”

YETKİLİLERE SESLENİYORUM

Avukat İlhan Demir geldiği aşamada yetkililere şöyle sesleniyor:

“O dönemle ilgili olarak benim haklılığım beyan edildi ama ben bunun derdinde değilim. Şimdi, diyorum ki, taaa benim görev yaptığım dönemden bu yana bütün ilişkiler araştırılsın. Benim en ufak bir kusurum varsa bedelini ödemeye hazırım. Alnım ak, yüzüm pak. Ben diyorum ki, ‘Rüşvet çarkına ot tıkadım bunun için mağdur edildim.’ Bu artık sadece benim derdim olmaktan çıkmıştır. Bu rüşvet çarkının bütün unsurları ortaya çıkartılmalı, bütün her şey gün gibi aydınlatılmalıdır. Yetkililer, bu konuda derinlemesine çalışma gerçekleştirecek olurlarsa, hem bendeniz hem de birçok dürüst vakıf insanı, kendilerine her türlü desteği verecektir. Araştırmalar derinleştirildiği an, gerisi çorap söküğü gibi gelecektir!”

KİRLİ ÇARKA MÜDAHALE ETTİM BAŞIMA GELMEYEN KALMADI

Vakıflar’daki paralel rüşvet çarkını anlatan Vakıflar Genel Müdürlüğü Eski Avukatı İlhan Demir, “Ben, bazı olaylara müdahale ettim, başıma gelmeyen kalmadı. Adam geliyor, diyor ki, ‘Ben Osmanlı Vakıf Evlâdı’yım, dolayısıyla burayı işletmek vakıf senedine göre benim hakkım. Ben bu hakkımı kullanırken, bunlar geliyor ve benden şu kadar  ‘rüşvet’ istiyor.’ Bunlara müdahale ettiğim için büyük sıkıntılarla karşı karşıya kaldım”  dedi.Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23