• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

VAHŞETİN 3. YILI

Yeniakit Publisher
2013-03-16 00:43:00 - 2013-03-15 21:44:22
VAHŞETİN 3. YILI

Türkiye’nin çeşitli illerinde Cuma namazı sonrası Suriye halkına destek, Baas rejimine lânet yağdı. Suriye intifadası 3. yılına girerken akan kana seyirci kalan BM’ye de öfke vardı

KORAY TAŞDEMİR/ İSTANBUL
Suriye intifadasının 2. yıldönümü olan dün, yurdun pek çok tarafında Cuma namazından sonra yapılan destek yürüyüşleri ile dayanışma mesajları verildi. İstanbul’da da Fatih Camii’nde kılınan Cuma namazından sonra binlerce Müslüman, Fatih’ten Saraçhane’ye kadar yürüdü. İnsan ve Medeniyet Hareketi’nin önderliğinde yapılan yürüyüşe kadın erkek, çocuk yaşlı her kesimden insan katıldı. Yürüyüşün son bulduğu Saraçhane parkında toplanan kalabalık, burada Esed aleyhine ve Suriye’deki direnişin lehine sloganlar atarak direnişe destek mesajları verdi. Suriyeli Meryem isminde okuduğu bir şiir ile çoşan kalabalık, “Kahrolsun Baas işbirlikçileri, Hama’ya selam, direnişe devam, Suriye’ye özgürlük direniş ile gelecek, Şehitlerin kanı zalimleri boğacak, Suriye halkı onurumuzdur” şeklinde haykırdılar.
KAYAN: SURİYE HALKINA
DESTEK İÇİN BURADAYIZ
Platforma ilk çıkan yazar Ramazan Kayan, Suriye direnişini sahiplenmek için burada topladıklarını belirterek, “Bunu bütün yeryüzüne haykırmamız lazım, Suriye halkının yalnız olmadığını haykırmak, şehitlerimizin ardından şahitliğimizi sürdürmek için hepimiz buradayız” diye konuştu. İki yıldır 70 bin evladını özgürlük için feda eden annelere desteğimizi göstermek maksadıyla toplandıklarını sözlerine ekleyen Kayan, “Suriye’de oluk oluk kan akarken koplo teorileri ile insanların akıllarını bulandırmak isteyenleri Allah’a şikayet ediyoruz” dedi. Kayan, bir tarafta Hz. Hüseyin’in yasını tutarken diğer taraftan Yezid’in taraftarları ile işbirliği yapanları anlayamadıklarını söyledi. Kayan’ın sözleri sık sık “Kahrolsun Baas işbirlikçileri” sloganı ile kesildi.
“ÇÖZÜM BM’DE DEĞİL
BİRLEŞMİŞ YÜREKLERDEDİR”
Suriye’de mezhep savaşı çıkarmak, Arap-Acem savaşı çıkarmak isteyenlerin yanılacaklarını dile getiren Kayan, “Orada mücadele eden kardeşlerimiz emperyalistlerin, Siyonistlerin hesaplarını boşa çıkaracaklar” dedi. Kayan görevimizin sadece yetimlere sahip çıkmak olmadığını, çadır kurmak olmadığını da ekleyerek, “Kan akıyor, insanlar ölüyor, bir an evvel harekete geçilmesi lazım” dedi. Kayan, “Suriye’deki direnişin basireti bütün komploları boşa çıkaracaktır” diye konuştu. Çözümün BM olmadığını belirten Kayan, “Çözüm, birleşmiş yüreklerdedir, çözüm, evrensel İslam kardeşliğindedir, çözüm şu meydanda sıkılmış yumruklardadır” diye konuştu.
ATALAY: TÜRKİYE’Yİ SURİYE İLE
DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUZ
İHH Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Atalay ise, bugün Cuma namazından sonra 34 ilde destek yürüyüşlerinin yapıldığına dikkat çekerek, “Suriye halkı desteğimizi bekliyor, 70 bin insan can verdi, 200 binden fazla tutuklu veya kayıp var, Esed katliamları devam  ederken dünya hâlâ sus pus içinde. Türkiye’yi Suriye ile dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.
RUFAİ: SURİYE HALKINI
HZ. ÖMER UYANDIRDI
Suriyeli alim Usame Rufai ise Suriye’de iki yıl önce 15 Mart’ta yıkıcı bir deprem yaşandığını söyleyerek çoğumuzun bunun nasıl başladığını bilmediğimizi belirtti. Rufai, “Suriye’de insanlar neden zulme uğradılar biliyor musunuz” diye sorarak, “Bütün zulmün sebebi şudur: Halkı 50 yıldır uyutuyorlar, Suriye halkı Hz. Ömer’in bir sözü ile uyandı. Ömer diyor ki, ‘Siz insanları köle yapmak istiyorsunuz ama insanlar annelerinin karnından özgür olarak doğdular’, Suriye halkı bununla uyandı” dedi. Suriye intifadasının sadece orada başlamadığına işaret eden Rufai, “Hemen yanı başımızdaki Irak’taki kardeşlerimiz de intifadaya destek veriyorlar ve direnişin ikinci yılında bunun adına Ebu Hanefe adını vermişlerdir” şeklinde konuştu.
Daha sonra konuşan Suriye Müslüman Kardeşler Teşklilatı yöneticilerinden Dr. Ammar Ebu Selame, intifada ile ilgili iki şey söylemek istediğini vurguladı. Selame, “Birincisi biz Suriyeliler olarak var gücümüzle ayakta duracağız, askeri olarak bu mücadeleye devam edeceğiz, ikinci olarak ise bütün dünyaya seslenmek istiyorum, dünya Suriye’de yaşananlara sessiz kalıyor. Biz bunun için dünyadan ümidimizi kestik, Allah’tan yardım bekliyoruz” dedi. Selame, sözlerine şöyle devam etti: Biz istiyoruz ki bütün alimler, siyasiler ve STK’lar bize destek versinler.”
DİRENİŞ, 2011 MART’INDA BAŞLADI
Lise öğrencilerinin okul duvarına yazdıkları rejim karşıtı sloganlarla 2011’de başlayan “Suriye Devrimi” 2 yılını doldurdu. İlk 6 ayında barışçıl gösterilere sahne olan Suriye’de Esed yönetimi, muhalifleri şiddet yoluyla sindirmeye çalıştı. Esed güçlerinin gerçekleştirdiği gün aşırı katliamlar muhaliflerin de olayların 6’ıncı ayında silahlanmasına sebep oldu. Esed yönetiminin sivil yerleşim birimlerine düzenlediği askeri saldırılar birçok katliama yol açtı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23