• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Vah ki ne vah! CHP’li belediyelerin borcu dudak uçuklattı

Yeniakit Publisher
2024-09-01 23:27:00 -
Vah ki ne vah! CHP’li belediyelerin borcu dudak uçuklattı

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK borcu olan belediyelere uyarıda bulunarak, “Kimse kusura bakmasın SGK olarak biz borçlarımızı en kısa sürede, yasal yollarla tahsil etme yoluna gideceğiz. Belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcu, seçimden sonraki 2 ayda 120 milyara yükseldi. Bu belediyelerin neredeyse tamamı CHP'li belediyeler” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İzmir İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK'ye olan prim borçlarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcu, seçimden sonraki 2 ayda 120 milyara yükseldi. Bu belediyelerin neredeyse tamamı CHP'li belediyeler. Peki ya CHP'nin kalesi denilen İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin SGK borcu ne duruma gelmiş biliyor musunuz? 5 yılda 885 kat artmış. Şimdi diyorlar ya 'AK Parti'den borçlu belediyeler devraldık' diye.

Sizlere sormak isterim. Peki bu 885 kat artan borcu, AK Parti'den mi devraldılar? İzmir CHP'ye AK Parti'den mi geçti? Üstelik son birkaç ayda borcu 5,3 milyar liradan 7,8 milyar liraya yükselerek, SGK'ye en borçlu belediye durumuna geldi. CHP belediyeciliği nasıldır diye merak ediyorsanız buyurun İzmir’e bakın. İzmir'in CHP'li ilçeleri de büyükşehrin yolundan gidiyor. Borçları hızla artıyor. Buradan onlara da son uyarımı yapmış olayım. Bu borç sarmalından belediyelerin çıkması lazım.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

KARADAGLI

GEC BILE KALINDI PEKI HIZMET YOK BU PARALAR ( BORC) NEREYE GITTI NEYE HARCANDI HANI" EGEMENLIK KAYITSIZ SARTSIZ MILLETINDIR" HAA LAFTA KALDI DEGILMI DOKUNULMAZLIK VARYA NASILSA KIMSE BIRSEY SOYLEMIYOR YOLA DEVAM

Nazim arat

Borcu olan borcunu ödesin, Konya Belediyesinin kuruş borcu yok, ENAYİ MI KONYA BELEDIYESI. Eskiden suçlu utanırdı, simdi pişkin. Devlet parası ile keyifler, bitsin artık bu madrabazlik.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23