• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uzman öğretmenlik nedir, şartları neler? Uzman öğretmenlik sınavı 2022 ne zaman? Uzman öğretmen ve Başöğretmen başvuru sonuçları sorgulama e-devlet

Yeniakit Publisher
2022-10-10 20:55:00 - 2022-10-10 21:08:50
Uzman öğretmenlik nedir, şartları neler? Uzman öğretmenlik sınavı 2022 ne zaman? Uzman öğretmen ve Başöğretmen başvuru sonuçları sorgulama e-devlet

Uzman öğretmen nedir? Uzman öğretmen nasıl olunur? Uzman öğretmen maaşları ne kadar? Bir çok öğretmen bu soruların cevaplarını merak ediyor. Öte yandan Uzman ve başöğretmenlik sınav başvurusu sonuçları için beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda, 'Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı' kapsamında, uzman ve başöğretmenlik unvanı için sınav başvurusunda bulunanlar ile sınavdan muaf olanların başvuru sonuçlarının yayımlandığı bildirildi. Sonuçlar MEBBİS ve e-Devlet üzerinden şifre bilgisi ile sorgulanabilecek. Gözler şimdi uzman öğretmen sınav tarihinde. Peki, uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? İşte, başöğretmenlik ve uzman öğretmen sınav başvuru sonucu sorgulama ekranı ile konuyla ilgili bilgiler.

Uzman Öğretmen kimlere denir?

Öğretmenlik kariyer basamaklarından birisidir. Öğretmenlerden adaylık dönemi hariç 7 yılını dolduranlar Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları sınavından geçerler. Bundan sonra öğretmenlik hayatında yaptığı iş ve işlemlerle değerlendirilerek başarılı olan öğretmenlere uzman öğretmen kıdemi verilir.

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman, sorusunun yanıtı başvuru sonuçlarının açıklanması ile gündeme geldi. Öğretmenlik Kariyer Basamakları kapsamında 26 Eylül tarihinde başlayan başvuruların sona ermesinin ardından, sonuçlar ilan edildi. Yüksek lisans ve doktora yapan öğretmenler sınavdan muaf tutulan öğretmenler ile sınava başvuruda bulunanlar, sonuçlarını online MEBBİS üzerinden sorgulayabilecekler.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik MEBBİS e-devlet sorgulama ekranı erişime açıldı! Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? Uzman öğretmenlik başvuru ekranı

UZMAN ÖĞRETMENLİK SINAVI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI

Uzman ve başöğretmenlik unvanı için sınav başvurusunda bulunanlar ile sınavdan muaf olanların başvuru sonuçları yayımlandı.

UZMAN VE BAŞÖĞRETMEN SONUCU NASIL-NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Sınava başvuruda bulunan öğretmenler, sonuçlara MEBBİS ve e-devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak öğrenebilecekler.

UZMAN ÖĞRETMEN VE BAŞÖĞRETMEN BAŞVURU SONUCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

UZMAN ÖĞRETMEN YAZILI SINAV BAŞVURU SONUCU SORGULMA İÇİN TIKLAYINIZ

UZMAN ÖĞRETMENLİK VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVI NE ZAMAN?

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav 19 Kasım 2022’de yapılacak ve sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.

SERTİFİKALAR NE ZAMAN VERİLECEK?

Sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları, 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek ve uzman ya da başöğretmen unvanı alan öğretmenler, 15 Ocak 2023 tarihinde söz konusu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.

2022 SERTİFİKA TAKVİMİ

Eğitimlerini başarıyla sonlandırarak sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerin sertifikaları 4 Ocak 2023 tarihinde düzenlenecek. başöğretmen ya da uzman öğrertmen unvanı alan adaylar 15 Ocak 2023’te unvanlar için eğitim öğretim tazminatından yararlanabilecek.

UZMAN ÖĞRETMENLİK/BAŞÖĞRETMENLİK EĞİTİM PROGRAMI VE YAZILI SINAV TAKVİMİ İÇİN TIKLAYINIZ

YAZILI SINAVDAN KİMLER MUAF?

Lisansüstü eğitimini tamamlayan öğretmenler, uzman öğretmen unvanı için öngörülen; doktora eğitimini tamamlayan uzman öğretmenler ise başöğretmen unvanı için öngörülen yazılısınavdan muaf tutulacaktır.

Uzman öğretmen unvanı için başvuruda bulunan ve yüksek lisans eğitimini tamamlayanların söz konusu eğitimleri, tezli/tezsiz ayrımına gidilmeksizin ya daalanında/eğitim bilimleri alanında yapılıp yapılmadığına bakılmaksızın geçerli sayılacaktır.

Uzman öğretmen unvanı için yapılacak yazılı sınavdan, gerek diplomalarında “yükseklisans mezunu” oldukları belirtilenler gerekse “Yükseköğretim Kurulunca” öğrenim sürelerinebağlı olarak yüksek lisans derecesine sahip oldukları belirlenenler, muaf tutulacaktır.

Uzman öğretmenlik şartları

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre öğretmenler, MEBBİS ve e-Devlet şifreleri ile sisteme giriş yaparak başvuru sonuçlarını öğrenebilecek. Uzman öğretmenlik sınavına katılmak için en az 10 yıl öğretmenlik yapmak gerekiyor. Başöğretmenlik için ise uzman öğretmen olarak en az 10 yıl çalışma şartı aranıyor.

İlginizi çekebilir → Sağlık Bakanlığı 85 bin personel alımı başvuru: İŞKUR işçi alımı ne zaman, başvuru şartları neler? → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → ÖSYM Kaymakamlık sınavı 2022 ne zaman? Kaymakamlık sınavına kimler girebilir, şartları? Sınav giriş belgesi nasıl alınır, görüntüleme ekranı → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → KPSS Lisans kaç net kaç puan hesaplama: KPSS önlisans 70 puan için kaç ne gerekir 2022? | KPSS ön lisans 30-60-65-70-75-80-85 puan kaç net yapar? → TIKLAYINIZ

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23