• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üst akıl CIA-MOSSAD

Yeniakit Publisher
2015-02-04 08:12:00 - 2015-02-04 08:41:18
Üst akıl CIA-MOSSAD

Paralelin Adana-Hatay eski sorumlusu Tamer Barış Terkeşli, “Süfyan” olarak kodlanan Erdoğan’ın Davos’taki ‘ONE Minute’ ve Mavi Marmara olayı üzerine hedef alındığını, Sincan Cezaevi fikri dahil, planın her aşamasının CIA ve MOSSAD imzalı olduğunu kaydetti.

Paralelin Adana-Hatay eski sorumlusu Tamer Barış Terkeşli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik “Sincan” planı ile ilgili korkunç ifşaatlarda bulundu. Gündeme bomba gibi düşen teknik takip kaydını doğrulayan Terkeşli, Erdoğan’ın Davos ve Mavi Marmara olayı üzerine hedef alındığını, Sincan Cezaevi fikri dahil, planın her aşamasının CIA ve MOSSAD imzalı olduğunu kaydetti.

KOPYASI PENSİLVANYA’YA GÖNDERİLDİ VE İMHA EDİLDİ

“Haber baştan sona doğrudur. 2011 yılında yaptığım bu görüşmeye ilişkin kayıtlar, yapılanmayla ilişkimi keseceğim istihbaratını alan ve hakkımda gizli gizli soruşturma yürüten paralelci polislerle TİB’deki işbirlikçileri tarafından kaydedilmiştir” diyen Terkeşli, teknik takip kaydının dosyadan çıkartılıp TİB’den gönderilmiş ham haliyle arşivlendiğini ifade etti. 17 Aralık darbesinin başarısız olması üzerine kayıtların bir kopyasının Pensilvanya’ya gönderildikten sonra TİB ve emniyet arşivinden eş zamanlı olarak silindiğini söyledi.

SİLİVRİ ASKERLER İÇİN, SİNCAN SİVİLLER İÇİN İNŞA EDİLDİ

Dönemin Adalet Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Kahraman’ın Sincan planını bildiğini anlatan Terkeşli sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konu aslında tek başına bir darbe delili olarak değerlendirilebilir. Bu olayı en iyi bilen de Adalet Bakanı eski Müsteşarı Ahmet Kahraman’dır. Ankara’da gerçekleştirdiğimiz bir toplantıda kendisinden Sincan’ın bir an önce tamamlanması istendi. Paralelci değildi ama etki gücünü bildiği için itiraz edemiyordu. Toplantıda Ankara’daki cezaevlerinin yeterli olduğunu söyleyince 4-5 farklı kanaldan baskı yapıldı. Paralelin emrindeki bakanlık bürokratları kendisinin dahi haberi olmadan acil koduyla “T Tipine İhtiyaç var” raporu hazırladı. Durumu o kadar net anlamıştı ki, görüşmemizde ‘Barış Silivri’yi askerler için inşa ettiler, Sincan’ı da sivilleri dolduracaklar değil mi?’ dedi. Ona da söyledim böyle bir şey vatana değil, ancak ve ancak İsrail’e hizmettir. ‘Kendine dikkat et kritik bir konumdasın ama bunlar harcamaktan çekinmezler’ dedi. Zaten kısa süre sonra da beni de bir komployla aldılar.”

OPERASYONU CIA - MOSSAD KURGULADI

Paralel yapı ve hamisi ABD-İsrail ikilisinin ilk etapta AK Parti Hükümetinin daha basit bir komployla devrilebileceği görüşünde olduğunu, ancak Erdoğan’ın hızla güçlenmesinin bu algıyı kısa zamanda değiştirdiğini anlattı. Terkeşli “İlk etapta AK Parti ve Erdoğan’ın basit ayak oyunlarıyla yıkılacağını düşündüler. Darbe operasyonlarına çok fazla ihtiyaç duyulmayacağı düşünüyordu. 2009’a kadar da bu düşünce değişmedi. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Davos’ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e “one minute” çıkışı, 2010’da Mavi Marmara saldırısı ve İran’a yönelik nükleer yaptırımdaki politik anlaşmazlıklar İsrail ve ABD’nin bölgedeki imajını yerle bir etti. Bu yüzden de ABD ve İsrail sonu zindan da biten bir senaryoyu devreye soktu. Amaçları batıya baş kaldıran Erdoğan’a ve onun üzerinden tekrar Osmanlı gibi bir güç olabiliriz diyen tüm vatan sevdalılarına bir ders vermekti. Sincan bu sebeple inşa edildi. Taşeronlaşmış yapılanmanın yargı ve emniyetteki kollarına CIA ve MOSSAD’ın hazırladığı plan aynen uygulatıldı” dedi.

İHANET OPERASYONLARI BAŞARILI OLSAYDI…

İstanbul ve diğer illerde yürüyen soruşturmaların başlangıç olduğunu vurgulayan Terkeşli sözlerini şöyle sürdürdü: “MİT TIR’larına yönelik ihanet operasyonu, 17-25 Aralık, İzmir Liman soruşturması ve Selam soruşturmasında başarılı olsalardı, hemen ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ekip vasıtasıyla İstanbul’daki başarısızı Hakan Fidan operasyonunun daha sofistike bir hali devreye sokulacaktı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Beşir Atalay’ın PKK ile işbirliği yaptığı, emri de AK Parti Hükümeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldıkları iddiasıyla tutuklanacaklardı. Ankara’da kurulacak tiyatro mahkemede, Celal Kara’nın “bir numara” olarak tanımladığı Erdoğan’dan emir aldıkları bahsi ile İstanbul, İzmir, Adana, Van, Mersin ve diğer illerdeki davaların tutuklu sanıkları arasında yer alan AK Parti hafızasına mensup isimleri dosyaya dahil edecekti. Bir kısım şüpheli de serbest kalma garantisi ile gizli tanıklığa zorlanacak ve ismi Süfyan olarak kodlanan Başbakan Erdoğan da bu sayede Sincan T Tipi’ne atılacaktı.”

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23