• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üretim ve yatırım için yeni tedbirler geliyor

Yeniakit Publisher
2014-12-12 08:05:00 - 2014-12-12 07:47:45
Üretim ve yatırım için yeni tedbirler geliyor

“Yapısal reformlarla daha sürdürülebilir büyümeye ulaşmak gerekir, yapısal reformlarda adımlar atılırsa işler kolaylaşır” diyen Bakan Babacan, üretim ve yatırımı artırmak için yeni bir tedbir serisi daha getireceklerini, çalışmanın bir aya kadar açıklanacağını söyledi. Babacan, maliye ve para politikalarıyla ek büyüme imkanının kalmadığını belirtti

Başbakan  Yardımcısı Ali Babacan, üretim ve yatırımı artırmak için yeni bir tedbir serisi daha getireceklerinin bilgisini vererek, “ Özel sektörümüz daha çok üretim, daha çok yatırımı tercih etmeli ama bunu sağlamak için de finans kanallarını oraya doğru yönlendirilmesi gerek. Bununla ilgili de çalışıyoruz. Sanırım bir aya kadar bunu açıklamış oluruz” dedi.

Babacan, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) 10. Kuruluş Yılı Zirvesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye’nin G20 dönem başkanlığı kapsamında pazartesi günü ilk B20 toplantısının gerçekleştirileceğini söyledi. 

Babacan, “Para politikaları ve maliye politikaları ile yapılabilecekleri 2008’den beri artık tükettik. Artık yapısal reformlarla daha sürdürülebilir büyümeye ulaşmak gerekir. Yapısal reformlarda adımlar atılırsa işler kolaylaşır ama burada yavaş alan ülkelerde işler iyi gitmeyecek” değerlendirmesinde bulunarak, kapsayıcılık-uygulama ve yatırım konularının 1 yıl boyunca üzerinde durulacak konular olduğunu aktardı.

25 MADDE ÇOK ÖNEMLİ

Konuşmasında Türkiye ekonomisine de değinen Babacan, son 12 yıldır önemli bir dönüşüm yaşandığına işaret ederek, gelinen noktada Türkiye için de yapısal reformun şiddetli bir ihtiyaç alanı olduğunu, bazı temel konularda reformların tamamlandığını, üzerinde durulması gereken çok sayıda dönüşüm programı olduğunu aktardı.

Bu ay içinde Öncelikli Dönüşüm Programı kapsamında açıklanmayan kalemlerin 2 paket halinde Başbakan Davutoğlu tarafından açıklanacağı bilgisini veren Babacan, katılımcılara bu 25 madde hakkında bilgi verdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23