• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Ürdün ile ortak kaderi paylaşıyoruz”

Yeniakit Publisher
2014-09-10 07:05:00 - 2014-09-11 08:29:41
"Ürdün ile ortak kaderi paylaşıyoruz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ürdün’deki Türk işadamları ile biraraya geldi. Ortadoğu temasları çerçevesinde Ürdün’ün başkenti Amman’a gelen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Türkiye’nin Amman Büyükelçiliği Rezidansı’nda Türk işadamları ile görüştü.

AMMAN -  Dışişleri Bakanı olarak ilk ziyaretini Ürdün’e yapan Çavuşoğlu, işadamları ile tek tek tanışarak, Ürdün’deki yatırımları hakkında bilgi aldı. Ürdün ile Türkiye ilişkilerini “mükemmel” olarak tanımlayan Bakan Çavuşoğlu, iki ülke arasında karşılıklı ziyaretlerin artarak devam edeceğini belirterek, siyasi, ekonomik, ticari, eğitim ve turizm alanlarında ilişkilerin gelişeceğini söyledi.

MEVKİDAŞI CUDEH İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu daha sonra, Ürdün Dışişleri Bakanı Nasır Cudeh ile biraraya geldi ve ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu, bireysel olarak ilk ziyareti Ürdün’e gerçekleştirdiğini belirterek, “Beni ilk arayan Sayın Bakan’dı. Kardeşim Cudeh, beni aradığında, birbirimize kardeş diye hitap edeceğimizi söylemişti kendisi ki biz zaten kardeşiz” dedi.

Türkiye ile Ürdün’ün, Suriye’ye sınırı olan 2 ülke olduğunu belirten Çavuşoğlu, sığınmacılar ve Irak’taki gelişmelerin iki ülkeyi de etkilediğini söyledi.

Çavuşoğlu ile Cudeh arasındaki görüşmede, Filistin de gündeme geldi. Çavuşoğlu, iki ülkenin de bu sorunda ortak görüşe sahip olduğunu ifade ederek, “Hemfikir olduğumuz ve Türkiye için de çok önemli olan diğer bir mesele de Filistin sorunu. Biz Türkiye olarak, Majesteleri Kral Abdullah’ın Filistin sorunu için önerdiği çözümü ve Filistin sorununun çözümü için de ateşkesin sürekliliğini destekliyoruz. Filistin meselesinde, Ürdün gibi iki devletli çözümü ve müzakere masasına dönülmesini destekliyoruz” dedi.

Nasır Cudeh de Çavuşoğlu’nun ilk ziyaretini Ürdün’e yapmasından ötürü duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

KRAL ABDULLAH İLE GÖRÜŞME

Öte yandan, Ürdün Kralı Abdullah ile basına kapalı görüşme gerçekleştirdiğini ifade eden Çavuşoğlu, Kral Abdullah ile iki ülke ilişkilerini ve bölgedeki gelişmeleri ele aldığını belirtti. Çavuşoğlu, Kral Abdullah’ın da ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırımlarım artması konusunda hemfikir olduklarını ifade etti. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Ortadoğu ziyareti kapsamında bulunduğu Amman’dan ayrılarak Bahreyn’e geçti.

ÇAVUŞOĞLU, KERRY İLE GÖRÜŞTÜ

Öte yandan; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı John Kerry ile telefonda Irak’taki yeni hükümet ve Libya’daki gelişmeleri  görüştü.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23