• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Ünlü cinayetini aydınlatmak namus borcu’

Yeniakit Publisher
2013-05-24 22:33:00 - 2013-05-24 20:34:10
‘Ünlü cinayetini aydınlatmak namus borcu’

Çeçenistan Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü’nün ofisinde katledilmesinin yankıları sürüyor. Kamuoyu Ünlü’nün katillerinin bir an evvel yakalanarak, gerekli cezaya çarptırılmalarını bekliyor. BBP, “olayın takipçisi olacağız” açıklamas

FURKAN ALTINOK / ANKARA- Katil Rusların zulmünden kaçarak Türkiye’ye sığınan Çeçenlerin teker teker katledilmesinin ardından, Çeçenistan Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü’nün de ofisinde katledilmesinin yankıları sürüyor. Kamuoyu Ünlü’nün kameralara takılan katillerinin bir an evvel yakalanarak, gerekli cezaya çarptırılmalarını bekliyor.
AYNI DUYARLILIK ÜNLÜ İÇİN DE GÖSTERİLSİN
Büyük Birlik Partisi’nden yapılan açıklamada, “Bir turist öldürüldüğünde ülke istihbaratını ayağa kaldıranlardan aynı duyarlılığı Medet Ünlü suikastı için de bekliyoruz” denildi.
TÜRKİYE KAFKASYALILAR ÜZERİNDEN
BEKÂ SINAVI VERİYOR
BBP’nin açıklaması şöyle: “Çeçenistan Cumhuriyeti İçkerya Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü Ankara’da kimlikleri henüz tespit edilemeyen kişi ya da kişiler tarafından bu sabah bürosunda uğradığı silahlı saldırı da şehit edilmiştir. Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun yakın dostu olan ve Çeçenistan davasının önde gelen şahsiyetlerinden Medet Ünlü, bir silsile sonucu Türkiye’de öldürülen Çeçenlerin şu an için sonuncusudur! Tehdit edilen ve öldürülen Kuzey Kafkasyalı bu insanlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıdır. Türkiye, Kuzey Kafkasyalılar üzerinden bir bekâ, vefa ve basiret sınavı verdiğini ne zaman fark edecektir? Bir turist öldürüldüğünde 200 kişilik ekip kurup ülke istihbaratını ayağa kaldıranlardan aynı duyarlılığı ve çabayı, Çeçen halkını terörizmle bağdaştırılmak isteyenlere karşı ciddi mücadele ortaya koyan Medet Ünlü’nün katil veya katillerinin bulunup adalete teslim edilmesi için de gösterilmesini bekliyoruz. Medet Ünlü kardeşimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Çeçen halkının başı sağ olsun.”
TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Öte yandan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “Ülkemizin, devletimizin, hükümetlerimizin ve kendi milli istihbaratımızın ve kendi güvenlik güçlerimizin bu kardeşlerimizi koruyamamasının sorgulanmasını istiyorum. Olayın takipçisi olacağız” dedi.
DOĞAN: TÜRKİYE’NİN NAMUS BORCUDUR
Türkiye Yazarlar Birliği Vakfı Başkanı ve Yazarımız D. Mehmet Doğan da “Medet Ünlü’nün katlini aydınlatmak Türkiye’nin namus borcudur” dedi. Çeçenistan davasının tanınmış ismi Medet Ünlü’nün Ankara’da, işyerinde bir suikast sonucu öldürülmesi üzerine yaptığı açıklamada Doğan, Medet Ünlü’nün 1980’lerden beri kimliği, kişiliği ve mücadelesi bilinen bir şahsiyet olduğunu belirttikten sonra, şunları söyledi: “Onun her türlü tehlikeye ve tehdide açık bir mücadele yürüttüğü bilinmesine rağmen, hiçbir koruma tedbiri alınmamış olması şaşırtıcıdır. Medet Ünlü, Türkiye’de Çeçenistan mücadelesi ile özdeşleşmiş bir şahsiyet olarak her zaman açık, meşru bir tavır içinde olmuştur. Türkiye’nin nüfus yapısı içinde Kafkasya’dan gelen unsurlar, tıpkı Balkanlardan gelenler gibi bütünlüğümüzün teminatı olmuştur. Medet Ünlü, Türkiye’nin Kafkas ülkelerine ilgisini temsil eden, böylece hepimizin sorumluluk alanına giren bir konuda hayatını ortaya koyan bir şahsiyet olarak her zaman hatırlanacaktır. Allah rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Bu suikastın aydınlatılması hususunda ilgililerin gereken dirayeti göstereceğini ümid ediyoruz. Medet Ünlü’nün katlini aydınlatmak Türkiye’nin namus borcudur.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23