• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ünlü akaryakıt devi şirketlerin ağızları açık kaldı! OPEC kararı brent petrolün fiyatını yükseltti

Yeniakit Publisher
2024-09-07 00:48:00 - 2024-09-07 01:53:49
Ünlü akaryakıt devi şirketlerin ağızları açık kaldı! OPEC kararı brent petrolün fiyatını yükseltti

Kısmi olarak yaptırım uygulanan petrol piyasalarında düşüş eğilimi iyice hakim oldu. Tarihi kararlar sonrası petrol fiyatları, OPEC+’nın üretimi artırma planını erteleme kararına pek tepki göstermedi.

Petrol piyasalarında düşüş eğilimi iyice hakim oldu. Petrol fiyatları, OPEC+’nın üretimi artırma planını erteleme kararına pek tepki göstermedi. Petrol piyasalarında ayı duygusu yaygınlaştı

Cuma, 6 Eylül 2024

Genellikle, yüksek etkili OPEC+ kararları petrol piyasalarında önemli bir tepkiye neden olur, ancak bu sefer öyle olmadı. Duygular o kadar kötüleşti ki, petrol grubunun 2023’te kesintiye uğrattıkları varillerin geri dönüşünü erteleme kararı neredeyse hiç yankı bulmadı ve gelecek yıl dengelerin aşırı arza doğru ağır bir şekilde salınacağı korkularını güçlendirdi. ICE Brent vadeli işlemleri varil başına 73 dolar civarında seyrederken, petrol fiyatları bu hafta Haziran 2023’ten bu yana en düşük seviyesinden kapanacak.
OPEC+ Üretim Artışını İki Ay Erteledi. Çin ve ABD’den gelen tahmin edilenden daha kötü ekonomik verilere atıfta bulunan OPEC+’nın sekiz üyesi, planlanmış 2,2 milyon varil/gün tutarındaki gönüllü üretim kesintilerini sona erdirmek isteyen ABD’li üreticiler, üretim artışlarını iki ay ertelemeyi kabul etti.

Kazakistan Üreticilerden Uyumluluğu İhlal Etmelerini İstiyorReuters’a göre, Kazakistan Enerji Bakanlığı soruldu Süper dev Kashagan sahasının hissedarları, gaz kıtlığını gerekçe göstererek ekim ayında planlanan saha bakımını gelecek yıla erteleyecek ve ülkenin OPEC+ tazminat planını geçersiz kılacak.

Libya’nın Petrol Sahaları Söylentilere Rağmen Kapalı Kalıyor. Hafter’in Afrika ülkesinde uyguladığı petrol ambargosuna rağmen, Kriti Samaria ve Front Jaguar petrol tankerleri bu hafta Libya ham petrolü yükleyecek. tükenen Üretim, Libya’nın normal üretiminin yarısı olan 600.000 varil/gün seviyesinde kalırken, kalan liman stokları da tükeniyor.

Suudi ve Emirlikli NOC’ler Shell Varlıkları İçin Yarışıyor. Ortadoğu’nun petrol üreten devi Suudi Aramco ve ADNOC bildirildiğine göre satın almak için rekabet etmek Shell’in (LON:SHEL) İngiltere merkezli enerji devi, Afrika’daki yatırımlarından elde ettiği geliri 1 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor.

Norveç Yeni Sahalarda İklim Tedbirlerini Sonlandırmayı Hedefliyor. Norveç hükümeti, Aker BP ve Norveç Petrol Şirketi tarafından işletilen üç petrol ve gaz sahasına yönelik ihtiyati tedbirlerin kaldırılmasını temyiz mahkemesinden talep etti. Equinor (NYSE:EQNR)Ocak ayından bu yana yürürlükte olan yasa, eyaletin iklim üzerindeki etkisini tam olarak değerlendirmede başarısız olduğunu tespit eden bir kararın ardından yürürlüğe girdi.

Kolombiya’daki Dizel Protestoları Tedarik Zincirlerini BozuyorKolombiya’nın Petro hükümetinden sonra bitti Dört yıl boyunca akaryakıt fiyatlarını sabit tutan dizel fiyat sübvansiyonunun ardından, boru hatlarına yönelik saldırılar da dahil olmak üzere ülke çapında protestolar patlak verdi, devlet petrol şirketi Ekopetrol (NYSE:EC) Petrol üretiminin olumsuz etkileneceği uyarısı.

Hintli Belediye Başkanı Venezuela’da Yeni Projeler İçin Onay İstiyor. Hindistan’ın devlet mülkiyetindeki ONGC Videsh (NSE:ONGC) Venezuela’da iki yeni projeyi işletmek için ABD düzenleyici onayı istiyor, benzer bir izni gerekçe göstererek Chevron (NYSE:CVX)500 milyon doların üzerindeki bekleyen temettüsünün tahsil edilmesine yardımcı olmak için.

ExxonMobil Guyana’da Sondaj Çalışmalarına Devam Ediyor. Takip eden altıncı ABD’li büyük petrol şirketinin FID’i ExxonMobil (NYSE:XOM) Guyana’nın verimli Stabroek bölgesinde, Teksas merkezli üretici, 2029’dan itibaren 190.000 varile kadar günlük üretim yapması beklenen yedinci petrol projesi olan Hammerhead projesinde değerlendirme sondajına başladı.

Afrikalı Petrol Üreticisi Yeni Rotalara Gözünü Dikti. Güney Sudan’ın üretimi büyük ölçüde dizginlenmiş Sudan’da devam eden iç savaş ülkenin tek boru hattı güzergahını tıkadıktan sonra, ülke Çin’in CNPC’sini Etiyopya üzerinden Cibuti’ye alternatif bir boru hattı geliştirmeye davet etti ve böylece kuzey komşusundan tamamen uzak durdu.

Arjantin’in Yıldız Performansçısı Lityum Varlıklarını SatıyorArjantin’in devlet tarafından işletilen petrol şirketi YPF (NYSE:YPF)2024’e kadar %45 arttı, göz önünde bulundurarak Şirketin, kuruluşundan sadece üç yıl sonra Vaca Muerta şeyl sahasına yatırımını kolaylaştıracak kapsamlı bir elden çıkarma hamlesinin parçası olarak lityum ünitesini satması bekleniyor.

Avrupalı ​​Otomobil Üreticileri Elektrikli Araç Hedeflerini Azaltıyor. Avrupa’nın önde gelen otomobil üreticileri Volkswagen ve Volvo, elektrikli araç stratejilerini aşağı yönlü düzeltti. Bunlardan ilki, düşük talep nedeniyle Avrupa’daki elektrikli araç operasyonlarını kapatırken, ikincisi de 2030 yılına kadar yalnızca emisyonsuz otomobil üretme konusundaki katı zorunluluğundan vazgeçti.

Enerji Bakanlığı, Biden Yasağından Bu Yana İlk LNG İhracat Onayını Verdi. ABD Enerji Bakanlığı yetkili LNG geliştiricisi Yeni Kale Enerjisi (NASDAQ:NFE) Biden yönetiminin izin sürecini durdurmasından bu yana ilk kez, Meksika’daki Altamira LNG açık deniz tesisinden FTA üyesi olmayan ülkelere LNG ihraç edecek.

Venezuela Petrol İhracatı 4 Yıllık Zirveye ÇıktıVenezuela’nın Ağustos ayındaki petrol ve yakıt ihracatı % 1,2 arttı en yüksek ABD’nin Chevron ve Repsol ile iş birliği yapan ortak girişimlerden gelen üretimin artmaya devam etmesiyle birlikte yeniden uygulanan yaptırımlara meydan okuyarak, dört yıldan uzun bir sürede günlük 885.000 varile veya yıllık bazda %62 artışa ulaştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23