• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Üniversite ile sanayi işbirliği şart

Yeniakit Publisher
2013-07-09 20:15:00 - 2013-07-09 20:20:28
Üniversite ile sanayi işbirliği şart

Üniversite öğrencilerinin sanayi projeleri ödül töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “Üniversite ile sanayinin işbirliği olmadan teknolojinin doğması zor. Sanayi bir kenarda durur, üniversite bir kenarda durursa hiçbir zaman te

ANKARA
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, kısa zaman içinde TÜBİTAK enstitülerini yüksek lisans ve doktora yapılabilen enstitüler haline getireceklerini bildirdi. Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium Ankara’da TÜBİTAK tarafından düzenlenen Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Projeleri ve Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmaları Ödül Töreni’nde konuşan Bakan Ergün, Sanayi Odaklı Lisans Bitirme Proje yarışmasının amacının lisans bitirme tezlerinin sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmesi olduğuna dikkati çekerek, bunun üniversite ile sanayinin daha yakın işbirliğine girmesini sağlayacağını kaydetti.
Ergün, üniversite ile sanayinin işbirliği olmadan teknolojinin doğmasının zor olduğunu ifade ederek, “Sanayi bir kenarda durur, üniversite bir kenarda durursa hiçbir zaman teknoloji doğuramayız. Lisans bitirme projelerinde de üniversite ile sanayinin işbirliği içinde olması lazım. Yeni üretim yöntemleri, yeni ürünler ve yeni teknolojiler gelişmesi lazım” diye konuştu.
Söz konusu programa 54 üniversiteden 474 öğrencinin 201 projeyle katıldığını anlatan Ergün, yarışmanın başvuru alanlarının bilgi ve iletişim teknolojileri, enerji ve çevre,  otomosyon, bioteklonoji, nanoteknoloji, havacılık ve uzay gibi Türkiye’nin önem ve öncelik verdiği konulardan seçildiğini söyledi.
Üniversite Düzeyi Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışmasıyla da üniversite öğrencilerinin iş fikirlerini hayata geçirebilecekleri ortam hazırladıklarını dile getiren Ergün, üniversiteyi bitiren birçok insanın “nasıl bir iş kurayım” diye düşünmelerini istediklerini, “iş bulma” fikrinin değerli olduğunu ancak “iş kurma” fikrinin çok daha değerli olduğunu, bu sebeple birçok kişinin bu fikre odaklanmasını ve yönelmesini istediklerini vurguladı. Ergün, söz konusu programa 89 üniversiteden 52 farklı ilden 555 öğrencinin katıldığını ifade etti. Yarışmalara katılan, projesi, fikri ve hayalleri olan her gencin kendileri açısından birinci sayıldığına dikkati çeken Ergün, şunları söyledi: “Burada dereceye girenlere verdiğimiz maddi ödüller sembolik değeri olan ödüllerdir. İnsanı zengin eden ödüller vermiyoruz. Marifet iltifata tabidir. İyi iş yapanlara ‘iyi iş yaptın’ demek lazım. Hepimiz başarımızın takdir görmesini isteriz. Takdir anlamına gelen ödüllerdir, kişiyi zengin eden ödüller değil. Başka yerde kişiyi zengin eden ödüller var. Mesela olimpiyatlarda birinci olan sporcular, kilolarca altın hediye alıyorlar. Bir altın madalya kazansalar, üstüne üstlük 10 kilogram Cumhuriyet altını alıyorlar. Ödül ile başarı arasında denge olması gerekir. Ben öyle bir ödül alsam, bir daha olimpiyatlara katılmam. Zaten ödül beni zengin etti, niye madalya alayım diye bir daha uğraşayım ki… Ödülle iş arasındaki dengeyi iyi kurmak lazım. Biraz orada işin ucu kaçmış gibi gözüküyor. İnşallah arkadaşlar o konuya dikkat ederler.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23