• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ümitsiz vakalar

Yeniakit Publisher
2014-11-10 10:06:00 - 2014-11-10 10:14:56
Ümitsiz vakalar

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili ileri-geri yazan-konuşan herkese ‘kapak’niteliğinde bir yazı kaleme alan Halime Kökce, konuya noktayı koydu. Eleştirilerin, o sarayda bir gün kendi tasvip ettikleri kişinin oturmasından ümidi kestikleri için yapıldığını vurguladı

İŞTE O YAZI:

(..) Gelelim muhalefete kerrat cetvelini yeniden ezberleten Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na... 12. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlamasından kısa süre sonra yeni bina da hizmete girdi. Ama Meclis kürsüsünden yapılan konuşmalara bakan, yeni binanın Erdoğan’ın özel mülkü olarak yapıldığını sanır.

Muhalefet partilerinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na “AK Saray”, “Kara Saray”, “Kaçak Saray” gibi türlü adlar takmaları, Türkiye Cumhuriyeti Devletine biraz göz dolduran yeni bir binayı çok görmelerinden mi?

Yoksa bu yakıştırmaların sebebi, o binada bir gün kendi tasvip ettiklerini birinin de oturabileceği fikrinden büsbütün uzaklaşmış ve kendilerinden ümidi kesmiş olmaları mı?

Yeni alınan uçak ve yapılan konutun tutarını hesaplayıp bununla kaç okul, kaç yaşam odası, kaç derslik yapılır diyerek popülist siyasetin dibini bulanlar, daha doğrusu boylayanlar bir aşağılık kompleksi ve vizyonsuzlukla maluller.

Cumhurbaşkanı ile görüşmeyi ancak savaş gibi olağanüstü bir durumda kabul edebileceğini söyleyenler, Meclis’teki yemin törenine bile gitmeyi reddedenler, Erdoğan’a “Çankaya neyine yetmiyordu” diyorlar.

Meseleleri yine ve her zamanki gibi Cumhurbaşkanı’nın kendisi... (..)

HALİME KÖKCE / STAR

Akit Arşiv sayfasından...

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23