• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uluslararası Türkiye-İran sergisi açıldı

Yeniakit Publisher
2015-06-27 16:21:00 -
Uluslararası Türkiye-İran sergisi açıldı

İran Modern Sanatlar Müzesi'nin önde gelen 37 ve Birleşik Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği(BRDH) üyesi 85 Türk sanatçının eserlerinin yer aldığı sergi açılışına, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli de katıldı.

Uluslararası Türkiye-İran Kültür Sanat Etkinlikleri,16.6.2015 tarihinde Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (Ankara) düzenlenen açılış sergisi ile başladı.Sergi,30 Haziran sonuna kadar açık kalacak.

İran Modern Sanatlar Müzesi'nin önde gelen 37 sanatçısı ile Birleşik Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği(BRDH-Ankara) üyesi 85 Türk sanatçının eserlerinin yer aldığı Türkiye-İran serginin açılışına, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, Kültür Müşteşarı Hasan Safarkhani, İran Çağdaş Sanat Müzesi Başkanı Majid Mollanorouzi, İran Kültür Bakanı Sanat Muavini Ali Moradkhani, İranlı hat sanatçısı Ali Shirazi,Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, BRDH Başkanı M.Ali Doğan da katılarak, birer konuşma yaptı.

BU TÜR ETKİNLİKLER SIK SIK DÜZENLENMELİ

Büyükelçi Alireza Bikdeli, etkinliğe emeği geçen sanatçılara ve destek veren kurumlara teşekkür ederek “2 dost ve kardeş ülkenin kültür ve sanat kaynakları ortaktır. Paylaşım yolunda atılan bu ilk adımı önemli buluyorum.Etkinliğin 2 ülkenin yakınlaşmasına, daha çok destek olacağına inanıyorum.Bu tür etkinliklerin sık sık düzenlenmesi,sanatçıların buluşması,barış ve kardeşlik ortamına daha çok katkı sağlamaktadır."dedi.

Sanatseveler, İran eserlerine büyük ilgi gösterdi

Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya da, sanatsal paylaşımlara açık olduklarını belirterek, iki ülkenin kültür ve sanat değerlerini Başkentlilerle buluşturmaktan onur duyduklarını ifade etti.

İran'dan 3 önemli sanatçı Ali Shirazi,Hasan Hüseyin Nejad ve Raziye Kiyanus'un bizzat katıldığı sergiye ilgi büyük olurken,Türk sanatçı ve sanatsevelerin, İran'lı sanatçların eserlerine büyük ilgi gösterdiği,farklı ve değişik bulduğu çalışmaları, yakından izlediği dikkat çekti.

BİKDELİ HEM İZLEDİ, HEM KONUŞTU

Çankaya Belediyesi tarafından da desteklenen Uluslararası Türkiye-İran kültür sanat etkinlikleri, dün de saat 16.00'da, ÇSM'nde Çankırı Karatekin Üniversitesi GSF Dekanı ve düzenleme komitesi başkanı Prof.Dr.Alaybey Karoğlu moderatörlüğünde düzenlenen panelle devam etti. Büyükelçi Bikdeli, sanatçılar, sanatseverler ve öğrencilerin de izlediği panelde,Türk ve İran kardeşliği ve dostluğuna yer verdi.

Elmas, Buyurgan, Tepecek, Nejad, Safarkhani, Mollanorouzi, Moradkhani ve Shirazi konuştu

Türk ve İran sanatlarının ele alındığı panelde,İran'ın uluslararası hat sanatçısı Ali Shirazi hat sanatını,Selçuk Üniversitesi GSF Dekanı Prof.Dr. Hüseyin Elmas, geleneksel Türk resim sanatını,Gazi Üniversitesi'nden Prof.Dr.Serap Buyurgan müze ve Türk Müzeciliği, İran Kültür Müşteşarı Hasan Safarkhani İran sanatlarını,İran Çağdaş Sanat Müzesi Başkanı Majid Mollanorouzi,İran çağdaş müzesini,İran Kültür Bakanı Sanat Muavini Ali Moradkhani,İran sanat tarihini,İran'lı hat sanatçısı Hasan Hüseyin Nejad,resim ve hat sanatı karışmı olan Nastalik sanatını ve Başkent Üniversitesi'nden Prof.Dr. Adnan Tepecik de, arkadaşı ve dostu İran'ın ünlü grafik ve tasarım ustası Tahran Üniversitesi hocalarından Reza Abedini'yi anlattı.

BIKDELİ'DEN AKŞAM YEMEĞİ

İran'lı sanatçılarla, bir kısım Türk sanatçıların davetli olduğu İran Büyükelçiliğinde düzenlenen akşam yemeğinde, Büyükelçi Bikdeli davetlilerle tek tek ilgilendi.100 civarında katılımın olduğu ve çorba, et yemekleri,ızgara,salata ve tatlı ikramının sunulduğu gecede,Bikdeli,Karoğlu,Mollanorouzi, Safarkhani ve Doğan birer kısa konuşma yaptı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23