• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uluslararası tezgâh

Yeniakit Publisher
2013-06-04 21:45:00 - 2013-06-04 20:46:29
Uluslararası tezgâh

Taksim’deki Gezi Parkı bahane edilerek başlatılan provokatif olaylar sonrasında, hem Batı’dan yapılan açıklamalar, hem de yurtiçindeki marjinal çevrelerin takındığı tavır, olayların perde arkasının aralanmasını sağladı. Olayların arkasında uluslararası gü

Taksim’deki Gezi Parkı bahane edilerek başlatılan provokatif olaylar sonrasında, hem Batı’dan yapılan açıklamalar, hem de yurtiçindeki marjinal çevrelerin takındığı tavır, olayların perde arkasının aralanmasını sağladı. Olayların arkasında uluslararası güçlerin olduğunu ifade eden Başbakanvekili Bülent Arınç, olaylara karışan 11 kadar bölücü marjinal örgütü tespit ettiklerini belirtti. Arınç, olaylarda 244’ü polis 300’den fazla kişinin yaralandığını bildirdi SAĞDUYU ÇAĞRISI

Arınç, “Biz, herkesin hükümetiyiz. Bugüne kadar sandıktan çıkan sonuçları doğru okumak için ne kadar büyük bir hassasiyet içinde olduysak, bu gösterileri de doğru okumak için o kadar büyük bir hassasiyet içindeyiz. Biz kendimizi hesaba çekeriz ve çekiyoruz. Öz eleştirimizi yaparız, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Zarar gören ya da zarar görmesi muhtemel varlıkların, AK Parti’nin ya da hükümetin değil Türkiye Cumhuriyeti’nin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının varlıklarıdır. Çözüm sürecinde silahlar susmuşken, şiddet ortadan  kalkmışken, ekonominin önünde sınırsız bir ufuk açılmışken kazanımlarımızın hedefe alınması oldukça düşündürücüdür. Şu anda Türkiye’de her şey devletimizin kontrolü altındadır. Vatandaşlarımızın da katkısıyla, vatandaşlarımızın sağduyu ve sabrıyla, huzur ve güven ortamı çok daha hızlı tesis edilmiş olacaktır. Türkiye’de yaşayan herkesi, olayların asıl varmak istediği noktada karışık, kaotik ve Türkiye’nin tüm zarar göreceği bir noktaya getirmemeleri konusunda sağduyu bekliyoruz, ilgi bekliyoruz, fedakarlık bekliyoruz” diye konuştu.
“KESİN BİR KARAR YOK”
Gezi Parkı konusunda kesin bir kararın olmadığını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Kaldı ki orada ne yapılacağı konusu da henüz kararlaştırılmamıştır. Sadece Taksim’in yayalaştırma çalışmasında bir proje vardır ama buraya Gezi Parkı’na veya Topçu Kışlası’na ne yapılacağı konusunda farklı düşünceler vardır. Henüz düşünce aşamasındadır. Elbette bu duyarlılıkları dikkate alarak çok kesin bir karar alacağımızı söyleyebilirim. Önce mahkeme kararını irdeleyelim. Sonra buraya ne yapılacağı konusunda net bir fikir ortaya koyalım. Bu fikri, bütün taraflarla, paydaşlarla görüşelim ve halkımızın istediği konuda karar verelim” diye konuştu.
Arınç, şu ana kadar ki zararın 70 milyon TL’nin üzerinde olduğunu söyledi.
BDP’Lİ ÖNDER’İ KABUL ETTİ
Başbakan Vekili Bülent Arınç, dün ayrıca BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder’i kabul ederek, Başbakanlık Yeni Bina’da bir süre görüştü.
Başbakan Vekili Bülent Arınç’ın, bugün ise Taksim Platformu heyetini kabul edeceği bildirildi. Arınç’ın makamından yapılan açıklamaya göre, platform üyeleri, saat 11.00’de Başbakanlık Merkez Bina’da olacak.
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23