• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Uluslararası camiaya teröre karşı işbirliği çağrısı

Yeniakit Publisher
2013-06-29 23:22:00 - 2013-06-29 23:21:15
Uluslararası camiaya teröre karşı işbirliği çağrısı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Cemil Çiçek, nedeni ne olursa olsun terörizmin bir insanlık suçu olduğunu söyledi.

İSTANBUL
Çiçek, “Tüm uluslararası toplumu ilgili uluslararası mutabakat çerçevesinde bu illete karşı birlikte çaba göstermeye davet ediyorum” dedi.
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİTPA) 22. Genel Kurulu’nda konuşan Cemil Çiçek, teşkilatın önemine değindi. Çiçek, “2015 yılına gelindiğinde daha somut başarı hikâyelerine ihtiyaç olduğu ortadadır. Teşkilatın öneminin vurgulanması açısından bu başarılar şarttır. Başta Kafkasya ve Balkanlar olmak üzere AGİT coğrafyasında senelerdir süren ihtilafların barışçıl yol ve yöntemlerle ve adil bir sonuca ulaşması ve çözülmesi hepimiz açısından ihtiyaçtır. Aksi takdirde bu sorunları zamanın insafına ve çözümüne terk edemeyiz” ifadelerini kullandı.
Sebebi ne olursa olsun terörizmin bir insanlık suçu olduğunu söyleyen Çiçek, “Terörizm kabul edilemez bir olgudur. Her türlü terörist faaliyetin hazırlanmasını ve mali destek bulmasını önlemek için işbirliği çabalarımızı artırmamız gerekmektedir. Terörizme destek veren devletlerin bu tutumlarını gözden geçirmeleri, üyesi bulundukları uluslararası kuruluşların, taraf oldukları uluslararası sözleşmelerin de gereğidir. Türkiye olarak terörün her çeşidini kaynağı ve gerekçesi ne olursa olsun kuvvetle kınadığımızı ifade etmek isteriz. Tüm uluslararası toplumu da ilgili uluslararası mutabakat çerçevesinde bu illete karşı birlikte çaba göstermeye davet ediyorum. Teröre karşı ortak savunma stratejileri ile AGİT coğrafyasını daha güvenli hale getirebiliriz. Bu yüzden kararlı bir duruş sergilemeliyiz” diye konuştu.
İKİLİ GÖRÜŞMELER
TBMM Başkanı Çiçek, AGİTPA toplantısı öncesinde, Ukrayna Dışişleri Bakanı Leonid Kozhara ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Lumbarto Zennier’i kabul ederek ayrı ayrı görüştü.
Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Sarayı’ndaki TBMM Başkanı Çalışma Ofisi’nde Kozhara ile 40 dakika görüşen Çiçek’in, Zennier ile görüşmesi ise 25 dakika sürdü.
Erdoğan mesaj gönderdi
AGİTPA 22. Genel Kurulu’na Başbakan Erdoğan da bir mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, “AGİTPA, Avrupa’da ortaya çıkan sorunlarla mücadeleden ziyade, önleyici tedbirler konusunda siyasi gücünü ve öngörülerini daha aktif bir şekilde devreye almalıdır” dedi.
“KATKILARIMIZI SÜRDÜRECEĞİZ”
Başbakan Erdoğan, nefret suçları ve ayrımcılığa karşı parlamenterlerin daha etkin mücadele içinde olması gerektiğini belirterek, mesajında şunları kaydetti: “Avrupa’da yükselmeye başlayan ırkçı ve ayrımcı akımlara karşı, tarihte yaşadığımız acı tecrübeler tekrar yaşanmadan mutlaka etkili önlemler alınmalıdır. Avrupa’nın güvenliği bölge ülkeleriyle çok daha kucaklayıcı ve samimi işbirliği, özellikle ırkçı ve ayrımcı söylemlerin terk edilmesi sayesinde daha güçlü bir şekilde tesis edilebilecektir. Türkiye olarak bölgemizin güvenliği ve işbirliği için AGİT ve AGİTPA olarak katkılarımızı sürdüreceğiz. Avrupa’nın,  tüm Avrupalıların dostça ve güvenlik içinde yaşadığı bir coğrafya olabilmesi için samimi desteklerimiz devam edecek.”  
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23