• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ulusalcılar 29 Ekim’de provokasyon peşinde

Yeniakit Publisher
2013-10-23 21:07:07 - 2013-10-24 12:33:55
Ulusalcılar 29 Ekim’de provokasyon peşinde

Ülkeyi karıştırmak ve AK Parti hükümetinden kurtulmak için her türlü illegal yollara başvuran ulusalcıların şimdiki hedefi; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Cumhuriyet tarihinin en büyük kutlamasına hazırlanan marjinal gruplar bu tarihte açılması planlanan büyük tesisleri de gölgede bırakarak, yapılacak eylemlerle de 29 Ekim’in ikinci Gezi olaylarının başlangıcı olmasını istiyorlar.

NAİM TAŞBAŞI- RAMAZAN ALKAN/AKİT - Gezi Parkı’nda yeşili korumak bahanesiyle başlatılan eylemler sonrası ülkeyi yakıp yıkarak sokakları savaş alanına çevirenler, ikinci Gezi olaylarını başlatacak yeni hedeflerin peşinde düştü. Sonbahar ayaklanması için yeni argümanlar arayan ulusalcılar bunun için 29 Ekim tarihini seçtiler.

AMAÇ BÜYÜK AÇILIŞLARI GÖLGELEMEK

“Cumhuriyet için Ankara buluşması” adıyla bir basın toplantısı düzenleyen ulusalcılar, 29 Ekim programlarını açıkladılar. Eylemlere Cumhuriyet Halk Partisi, İşçi Partisi, Demokratik Sol Parti Birleşik Kamu İş Konfederasyonu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Kızılırmak Köy Dernekleri Federasyonu, Müzik Eğitimcileri Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Toplumsal Dayanışma Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Ulusal Eğitim Derneği, Yurttaş Hakları Derneği, Ziraatçılar Derneği, Ziraat Mühendisleri Odası gibi ulusalcı örgütlerin katılması bekleniyor. İstanbul ve Ankara’da büyük kitleleri alanlara toplamayı planlayan ulusalcıların amaçlarından bir tanesi ise o gün İstanbul’da yapılacak olan önemli açılışlara perde olmak. Eskişehir-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının ve asrın projesi Marmaray’ın açılışları provokatif eylemlerle engellenmek isteniyor.

AYDINLIK’TAN PROVOKASYON

Cumhuriyet’in 90. yılı münasebetiyle ülke genelinde eylemler düzenlemeyi planlayan ulusalcıların parolası ise dikkat çekici. Parola “Ya istiklal ya ölüm.” Ergenekoncu İşçi Partisi’nin yayın organı Aydınlık gazetesinde, “Milyonlar ant içecek başlığıyla” verilen haberde, “AKP’nin Cumhuriyet’e savaş açan yasalarına karşı Türk milleti ayağa kalkıyor. 29 Ekim’de yurdun dört bir yanında ‘Dev Andımız korosu’ oluşturulacak” ifadeleriyle vatandaşlar 29 Ekim öncesinde tahrik edildi. Konu ile ilgili Akit’e konuşan STK temsilcileri, andımızın bir dayatma olduğuna dikkat çekerek, çapulcuların ülkeyi sürekli bir gerilim içinde tutma çabası içerisinde olduklarını dile getirdiler.  Özgür-Der Başkanı Rıdvan Kaya, “Darbe ortamının sivil ayağını oluşturmak için canlı tutmak istiyorlar” derken Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, “Biz artık onları çözdük asıl hedefleri kaos ortamıdır” diye konuştu.

HÜKÜMETİ TEHDİT ETTİLER

Başbakan Erdoğan’ın “Türkiye’de ulusalcı mulusalcı yok” sözlerine de kızdıkları görülen grupların, 29 Ekim tarihinde ulusalcılığın ne anlama geldiğini gösterecekleri tehdidinde bulunmaları ise dikkat çekti. İP’lilerin “Sen ulusalcıları 29 Ekim’de gör”, “29 Ekim’de bütün meydanlar ulusalcıların”, “Kardeşlik için özgürlük ekimi” sözleriyle ne tür provokasyonlara imza atacaklarını gözler önüne seriliyor.

KAYA: DARBECİLİĞİN SİVİL AYAĞINI CANLI TUTMAK İSTİYORLAR

Özgür-Der başkanı Rıdvan Kaya, andımızın Türkiye’de gerek İslami camianın gerekse Kemalist baskıya karşı çıkan herkes için açık bir dayatma, bir zulüm olduğuna dikkat çekerek, “Andımız hem cahili hem de ırkçı içeriğinden dolayı geniş kesimlerin tepkisini çekiyordu. Birileri andımızı sahipleniyor, kaldırıldığından beri de büyük bir hazımsızlık içerisindeler” diye konuştu. Bunlar antlarını okumaya devam etsinler” diye seslenen Kaya, “Okudukça daha çok çirkinleşiyorlar, zalim yüzleri daha çok ortaya çıkıyor. Kendileri andımızı istedikleri yerde okuyabilirler fakat bizim çocuklarımıza okutturmaya çalışmaları nasıl bir anlayışa sahip olduklarını gösteriyor. Burada andımızdan ziyade asıl sebep baskıcı Kemalist anlayışı aynen sürdürmektir” dedi. “Geçmişte yapıldığı gibi bir darbe ortamının sivil ayağını oluşturarak bazı güçleri canlı tutma ve ülkeyi sürekli bir gerilim içinde tutma çabası içerisindeler” diye konuşan Kaya, “Halktan alamadıkları vizeyi gerilim yoluyla almaya çalışıyorlar. Bu gerginliğin, bu şamatanın hiçbir anlamı yok. Eğer iddia ettikler gibi halkın bu hükümetten bir rahatsızlığı varsa, ya da hükümetin uyguladığı politikalardan bir rahatsızlığı varsa bunu seçim sandığında ortaya koyar” dedi.

ÖZER: ASIL HEDEFLERİ BAYRAM DEĞİL KAOS ÇIKARMAK

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer ise, Gezi eylemleri sırasında ‘Mesele ağaç meselesi değil hâlâ anlayamadın mı’ diye tweet atanlar bu eylemlerin asıl amacını itiraf etmişlerdi. Bir anlamda suçlarını itiraf etmişlerdi” dedi. Artık onları çözdüklerini dile getiren Özer, “29 Ekim’de yapmaya hazırlandıkları bu tür eylemlerinde asıl amaçlarının aslında andımız olmadığını görüyoruz. Asıl hedefleri kaos oramı oluşturmaktır. Bu kaos ortamıyla da mevcut hükümeti yıpratarak Türkiye’de iktidarı bir şekilde ele geçirmenin farklı yolları deneniyor” diye konuştu. Milletimizin artık bu oyunları çözdüğünü kaydeden Özer, “Milletimiz sandıkla iktidara getirdiği insanları da yine sandık yoluyla korumasını bilecektir. Onlar andımızı okusunlar. Biz andımızın zorunlu olarak okutulmasına karşıyız. Biz minicik yavrularımıza -20, 30 derece soğuğun altında andımızın zorla okutulmasının doğru olmadığını söylüyoruz. İsteyen andımızı istediği yerde istediği kadar okuyabilir ama bunu bir dayatma olarak okullarda zorunlu olarak okutacaksınız diye bir dayatmaya karşıyız. Bu dayatmaya fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23