• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ülker’den dengeli beslenme önerisi: Az yiyin, hep yiyin

Yeniakit Publisher
2014-05-08 09:11:00 - 2014-05-07 23:18:39
Ülker’den dengeli beslenme önerisi: Az yiyin, hep yiyin

Sabri Ülker Bilim Ödülü’nü kazanan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülay Bayramoğlu, ödülünü bakanın elinden aldı.

EKONOMİ SERVİSİ - Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV), son yılların en önemli konularından “Beslenme ve Sağlıklı Yaşam” arasındaki ilişkiyi, dün düzenlediği bir zirveyle masaya yatırdı. Ünlü bilim insanlarının katıldığı zirve öncesinde gazete yöneticileriyle önceki gece bir araya gelen Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, gıdanın önemini anlattı.

Gazetemizin Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, Gıda ve İçecek Grubu Başkanı Mehmet Tütüncü ile grup üst düzey yöneticilerinin katıldığı gecede konuşan Murat Ülker, topluma gıda ürünleri sunan bir grup olmanın sorumluluğuyla hareket ettiklerini söyledi. Ülker, “70 yıldır gıda sektöründe varız. Gelecekte de var olmak istiyoruz” dedi. İnsanların sağlıklı beslenmesi konusuna azami derecede hassasiyet gösterdiklerini belirten Ülker, bu amaçla 2009 yılında kurdukları Sabri Ülker Gıda Araştırmaları Enstitüsü Vakfı (SÜGAV)’ın önemli çalışmalar yaptığını ifade etti. Babası Sabri Ülker’in dengeli ve sağlıklı beslenme konusunda iyi bir örnek olduğunu belirten Ülker, “Kendisi sürekli bize ‘az yiyin hep yiyin’ derdi” dedi.

SABRİ ÜLKER BİLİM ÖDÜLÜ

“Beslenme ve Sağlıklı Yaşam” konulu zirvede Sabri Ülker Bilim Ödülü’nün bu yılki sahibi de belli oldu. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımlarıyla gerçekleşen zirvede, bu yıl ilk kez düzenlenen Sabri Ülker Bilim Ödülü’nü kazanan kişi Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Gülay Bayramoğlu oldu. Gıda güvenliği alanında uygulanabilir projesiyle birinci olan Bayramoğlu, 100 bin liralık para ödülünü de aldı. 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23