• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ukrayna’nın elinde ne kadar SİHA var? Ukrayna kaç SİHA aldı?

Yeniakit Publisher
2022-02-24 08:34:00 - 2022-02-24 08:35:39
Ukrayna’nın elinde ne kadar SİHA var? Ukrayna kaç SİHA aldı?

Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski de, "Saldırmayacağız, kendimizi savunacağız" açıklaması yaptı. Kiev’de ardı ardına patlama sesleri yükselirken, Rus basını Ukrayna'nın genelindeki tüm askeri tesislere roket saldırıları başladığını duyurdu. Rusya’nın Ukrayna topraklarına girmesiyle birlikte gözler bir kez daha Bayraktar TB2 SİHA’lara çevrildi. Ukrayna, Türkiye’den SİHA satın almıştı. Peki Ukrayna’nın elinde ne kadar SİHA var?

Rusya Devlet Başkanı Putin, Donbas'a askeri harekat emrini verdi. Putin, Ukrayna topraklarını işgal etme niyetleri olmadığını belirterek, "Operasyonun amacı sivillerin hayatını korumak" dedi. Putin ayrıca dışarıdan gelecek müdahalelere karşılık verileceğini de söyledi.  Rus lider Ukrayna askerlerine silah bırakma ve çekilme çağrısı yaptı. 

Ukrayna'da ne kadar SİHA var?

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Eğer canımıza, özgürlüğümüze, çocuklarımıza saldırılırsa, kendimizi savunacağız, saldırmayacağız, kendimizi savunacağız" dedi. 

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, askeri modernizasyon programının bir parçası olarak 2019'da iki partiden oluşan toplam 6 adet Bayraktar TB2 ve 3 adet yer kontrol istasyonu satın aldı. Hava araçlarının başarıyla kullanılmasının ardından Ukrayna Deniz Kuvvetleri 5 Bayraktar TB2 siparişi verdi ve ilk TB2'yi Temmuz 2021'de teslim aldı. Ukrayna Genelkurmay Başkanı Zaluzhny, Report'a verdiği bir röportajda Ukrayna Silahlı Kuvvetleri envanterinde 12 adet TB2 bulunduğunu ve 24 adet daha Bayraktar TB2 almak istediklerini açıkladı.

9 Nisan 2021 tarihinde Ukrayna tarafından Bayraktar TB2 keşif ve gözlem amacıyla Donbas üzerinde kullanıldı. Bu uçuşla birlikte Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Bayraktar TB2'yi ilk kez aktif bir çatışma bölgesinde kullanmış oldu. Ekim 2021'de Bayraktar TB2, Rus ayrılıkçı kuvvetlerine ait bir D-30 obüsünü etkisiz hale getirdi. Böylelikle Ukrayna ilk kez Bayraktar TB2 kullanarak bir hedefi vurmuş oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali Sait Dönmez

Her nekadar savaşlar acıda olsa, istemesekte, kendi silâhımızın olması çok önemli. Bizim sihalarımızla gurur duyuyorum çünkü, biz yaptık. Eskiden dışa bağımlıydık ve hep ambargo lafı duyardık. Şimdi ise biz üretiyoruz. İnşaallah daha iyileri de olacak. Dünyada barış olur inşaallah. Allahım Vatınıma zeval hainlerede fırsat verme Âmin

ATİLLA DAĞLI

AMİİİİN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23