• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ukrayna Ordusu'nun yeni insansız deniz aracı canlı olarak görüntülendi! Dünya gündemine damga vurdu!

Yeniakit Publisher
2024-05-25 18:17:00 -
Ukrayna Ordusu'nun yeni insansız deniz aracı canlı olarak görüntülendi! Dünya gündemine damga vurdu!

Ukrayna'da Rus savunmasını aşmak için geliştirilen Ukrayna ordusuna ait Sea Baby insansız tekne, güdümsüz roket kılavuzları ve jiroskopla stabilize edilmiş optik-elektronik istasyonla en iyi şekilde donatılmış halde görüldü.

Ukrayna'da Rus savunmasını aşmak için geliştirilen Sea Baby insansız tekne, güdümsüz roket kılavuzları ve jiroskopla stabilize edilmiş optik-elektronik istasyonla donatılmış halde görüldü.

Dünyanın en iyileri arasında yorumları yapıldı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, 2 yıl önce 24 Şubat'ın sabahında duyurduğu "özel operasyon"nun başlamasıyla Rus ordusu, Ukrayna topraklarına girdi. O tarihten bugüne savaş karşılıklık savunma ve saldırı hamleleriyle devam ediyor.

Ukrayna’da, Rus savunması için bir "kırıcı" olarak kullanılması amaçlanan insansız bir tekne olan Sea Baby, 70-80 mm'lik güdümsüz roket kılavuzları ve jiroskopla stabilize edilmiş bir optik-elektronik istasyonla donatılmış şekilde görüntülendi.

Bu görüntülerle, Kiev'de Sea Baby deniz dronlarının Grad sistemi ile donatıldığı söylentileri doğrulanmış oldu.

Haberruss'un haberine göre, Ukrayna Güvenlik Servisi başkanı Vasily Malyuk, Ukrayna ordusunun güncellenmiş Sea Baby'yi ilk kez Aralık 2023'te kullandığını belirtti. Ukrayna'nın insansız botlarında sürekli değişiklik yapıldığını da vurguladı.

22 Mayıs'ta, Sea Baby'nin Grad çoklu fırlatma roket sistemi ile silahlandırıldığı öğrenildi.

Bu bilgi, eski Odessa sözcüsü Sergey Bratchuk tarafından bildirildi.

Görüntülerde, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin güdümsüz Sea Baby füzeleriyle donanmış İDA'ları Kırım açıklarında kullandığı ancak bu saldırının başarısızlıkla sonuçlandığı kaydedildi.

Ukrayna, NATO ve özellikle İngiltere'nin katkılarıya Karadenizde Rus donanmasına karşı kullanılmak üzere İnsansız Deniz Araçlarını geliştiriyor. Bu araçların eski versiyonlarıya çok sayıda saldırı başarıyla gerçekleştirildi. İDA'ların daha gelişmiş bu versiyonlarının Karadeniz'de Rus gemileri ve limanları için açık ciddi tehdit oluşturması bekleniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23