• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

UAD'da Şili'den tokat gibi İsrail sözleri!

Yeniakit Publisher
2024-02-20 20:15:00 - 2024-02-20 22:39:32
UAD'da Şili'den tokat gibi İsrail sözleri!

Uluslararası Adalet Divanı’nda Şili’yi temsilen konuşan Ximena Fuentes Torrijo, katil İsrail'e ilişkin tokat gibi sözler sarf etti.

Uluslararası Adalet Divanı (UAD) tarafından Hollanda’nın Lahey kentindeki Barış Sarayı’nda düzenlenen "İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarına ilişkin danışma görüşü" duruşmalarında günün son konuşması Şili tarafından yapıldı.

'Uluslararası hukukun sistematik olarak ihlal edilmesi İsrail'in devlet politikasının bir parçasıdır'

Şili’yi temsilen konuşan Ximena Fuentes Torrijo, "İsrail'in politikaları bölgede iki devletli bir çözüme ve sürdürülebilir bir barışa ulaşma ihtimaline ters düşmektedir” dedi.

“İsrail'in sistematik ihlalleri, Filistinlilerin haklarını etkin bir şekilde korumak için işgale son verilmesini gerektirmektedir. İsrail bu ihlalleri durdurmak, tam tazminat ödemek ve tekrarlanmayacağına dair uygun güvenceler sunmakla yükümlüdür. Diğer devletler de bu durumun sona erdirilmesi için işbirliği yapmakla yükümlüdür.

Doğal kaynakların sömürülmesi, yerleşim politikaları, duvarın inşası, ileri karakolların yasallaştırılması gibi eylemleriyle İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarını süresiz olarak kontrol etme niyetini ortaya koymuştur. Uluslararası hukukun sistematik olarak ihlal edilmesi İsrail'in devlet politikasının bir parçasıdır."

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vahap Kalyoncu

Kimin ne söylediğinin ne önemi var katiller sürüsü katletmeye devam ediyor ve dünya seyrediyor.

Gültekin

İSRAİL VAHŞETİ İÇİN, MÜSLÜMAN OLMAYAN YABANCI DEVLETLERİN SES GETİREN TEPKİLERİNİ, BÜTÜN DÜNYA MÜSLÜMAN DEVLETLERİN HER BİRİNDEN BİR MÜSLÜMAN OLARAK BEKLİYORUZ, AKSİ HALDE BU DEVLETLERİN HER BİRİ ALLAH KATINDA SORUMLUDUR.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23