• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

UAD İsrail için yeni tedbir kararını açıkladı! 'Saldırıyı kes ve kapıları derhal aç'

Yeniakit Publisher
2024-05-24 16:37:00 - 2024-05-24 17:23:34
UAD İsrail için yeni tedbir kararını açıkladı! 'Saldırıyı kes ve kapıları derhal aç'

Güney Afrika'nın İsrail aleyhine açtığı davada UAD yeni tedbir kararlarını açıkladı.

İsrail'in Refah'ta başlattığı saldırıların Gazzelilerin haklarını telafisi mümkün olmayan şekilde zarara uğrattığı gerekçesiyle Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Uluslararası Adalet Divanı'ndan (UAD) İsrail aleyhine talep ettiği yeni tedbirlere ilişkin karar açıklandı.

Tedbir kararını kamuya açık oturumda Divan Başkanı Lübnanlı Yargıç Nawaf Salam okudu.

Yapılan açıklamada İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarını derhal durdurması ve Refah sınır kapısının açılmasına ilişkin çağrı yapıldı. Diğer yandan İsrail'e tedbir hakkındaki raporu 1 ay içinde sunması için süre verildi..

UAD tarafından açıklanan kararlar şöyle:

- 28 Mart tarihli tedbir kararlara uyulmadığı ve durumun daha da kötüleştiği kötüleştiği görülmüştür. Refah'taki durum felakete seviyesine ulaşmış vaziyette. İsrail sorumluluklarını yerine getirmeli.

- Refah'ta 800 bin kişi yerinden edildi.

- İsrail'in sivilleri yeterince korumadığına hükmedilmişti. Yeni tedbir kararına ihtiyaç duyuluyor.

- İsrail Refah'ı haftalarca bombaladı, altyapı yok olmak üzere. İsrail sorumluluklarını yerine getirmeli. Aldığı önlemler yetersiz durumda.

- İsrail'in, Soykırımı Önleme Anlaşması çerçevesinde, delillerin korumasına ve soruşturma yürütecek ekiplerinin Gazze'ye engelsiz erişimini sağlayacak önlemler almasına hükmedilmiştir.

- İsrail'in Refah'a operasyonu büyük risk taşıyor. Mahkeme, alınmış önlemlerin yeterli olmadığına ve İsrail'in askeri operasyonu durdurmak zorunda olduğuna karar vermiştir.

- Mahkeme, Refah Sınır Kapısı'nın bir an önce açılmasına hükmetmiştir.

- İsrail'in bu tedbir kararlarının uygulandığına dair 1 ay içinde rapor sunmasına karar verilmiştir.

- Bu kararlar bağlayıcıdır, uygulanmalıdır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet

bu siyonistler sadece güçten anlarlar.

Ortadirek

Hukuk Mazlumlara işler.. Beyaza alenen Siyah diyorlar ve Biz güçlüyüz her şeyi yaparız..Siz de kim oluyorsunuz…Ortaçağ zihniyeti.. Yiyorsa bir şey yapın..Yakarız yıkarız vede Yaptığımız masraflarında sizden alırız.. Korkaklar güçsüzler acizler..Boş yapmayın.. Modern köleleştirme ile dünyayı yönetiriz.. Batı ve diğerleri.. Diğerleri köle Batı Efendi.. Diğerleri boşuna konuşarak boş boğazlık yapıyor.. Bizler Allah’a sığınıyoruz..Tabiki sığınacağız..Lakin acizlikten Rabbimize sığınıyoruz..Önemli olan gereğini yaparak Allah’a sığınmaktır..Tek çıkaryol: Güçlü olmak gücü adaletle kullanmak..Başkasını değeneğini gören kendi değeneğini saklarmış…
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23