• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Twitter üst düzey yöneticileri istifa ediyor

Yeniakit Publisher
2016-01-25 14:49:00 - 2016-01-25 14:54:56
Twitter üst düzey yöneticileri istifa ediyor

Twitter‘ın kurucularından Jack Dorsey‘in kalıcı CEO olarak belirlenmesinin ardından şirketin üst düzey yöneticileri işten ayrıldı.

Twitter geçtiğimiz Ekim ayında 4 bin100 çalışanından 336’sını işten çıkaracağını duyurmuştu. Bu da şirketin küresel gücünün yüzde 8,2’sini temsil ediyordu. Dorsey’in o dönemde yayınladığı rapor göre, işten çıkarmalar, yakın gelecekte tüm departmanlar için planlanan görev değişikliklerinin bir parçası olacaktı. Dorsey Twitter’ı yeniden yapılandırarak, daha odaklı daha basit bir deneyim haline getirmeyi planlıyordu. Ancak işler planlandığı gibi gitmedi.

Twitter’ın bazı üst düzey yöneticileri, Dorsey’e ilettikleri rapor ile işten ayrılmak istediklerini belirtti. Aralarında Küresel Medya’dan Sorumlu Genel Müdür Katie Jacops Stanton, Üst Düzey Mühendislik Genel Müdürüı Alex Roatter, Ürün Genel Müdür Yardımcısı Kevin Weil yanı sıra İnsan Kaynakları Başkan Yardımcısı Brian Schipper da yer aldığı 4 kişi, şirketten ayrılmak istediklerine dair bir rapor yayınladı. Rapor, Jack Dorsey tarafından doğrulandı.

Hatırlayacak olursak, şirket kurucularından Jack Dorsey, Temmuz ayında eski Twitter CEO’su Dick Costolo’nun görevi bırakmasının ardından, geçici CEO olarak Twitter başına tekrar geçmiş ve daha sonra kalıcı olarak CEO görevine devam etmişti. Kısa bir süre sonra Jack Dorsey, çalışanlarına bir e-posta atarak, şirketin toplam iş gücünün yüzde 8’i işten çıkaracağını ve mühendis ekibin küçülürken şirketin daha büyük bir kısmını temsil edeceklerini belirtmişti. Büyüme problemi olan Twitter, aylık kullanıcı sayısı arttırmak adına, işten çıkarımlarla sağlanan tasarrufu şirketin büyümesini hızlandıracak alanlara ayırmayı planlanıyordu. Ancak üst düzey yöneticilerinin işi bırakmasıyla Dorsey ne gibi adımlar atacak, bu 4 ismin yerine kimleri atayacak bilinmiyor. Durum henüz belirsizliğini koruyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23