• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Twitter, üreteceği drone'unun kontrolünü kullanıcılara verecek!

Yeniakit Publisher
2015-12-22 14:10:00 - 2015-12-22 14:54:52
Twitter, üreteceği drone'unun kontrolünü kullanıcılara verecek!

Twitter, Üreteceği Kameralı Drone'unun Kontrolünü Kullanıcılara Verecek

Son zamanların en popüler cihazlarından birisi olan drone'lar, birçok firmanın bu cihazların sektörüne giriş yapmasıyla birlikte sayılarını günden güne artırıyorlar. US Patent & Trademark Office tarafından açıklanana göre drone üretimiyle hiçbir alakası olmayan Twitter da drone'ların yer aldığı bir patent alarak sektöre dahil olmayı hedefliyor.

Twitter'ın almak istediği ve başvuruda bulunduğu patent, sosyal paylaşım platformunun kendi için özelleştirdiği drone'unun (veya drone'larının) Twitter kullanıcıları tarafından kullanılabilmesini kapsıyor. Twitter tarafından göreve atanan drone'lar, kullanıcılar tarafından belirlenen konumlara gidiyorlar ve alt kısımlarında bulunan kamera yardımıyla bu konumlarda bulunan kişilerin fotoğraflarını veya videolarını çekiyorlar. Bu fotoğrafları veya videoları canlı paylaşım özelliği sayesinde çekimi yapılan kişiye aktaran drone'un kontrolü, çekimi yapılan kişiye geçiyor veya aynı kişiler tarafından kullanılmaya devam ediliyor.

Oldukça ilginç bir içeriğe sahip olan bu patentin Twitter'a ne gibi bir getiri sağlayacağını bilmiyoruz ancak belki bu drone'larla oynamak isteyen bazı kişiler, Twitter hesabı açabilirler. Patentte drone'un kullanımı hakkında detaylı bilgiler bulunmamakta, yani drone'un kim tarafından kontrol edileceği pek net değil. Ayrıca Twitter'da gizliliği bulunan kişilerin nasıl mesaj alabilecekleri de bilinmiyor. Patentin kabul görmesiyle birlikte bu sorularımızın açıklanabileceğini düşünüyorum.(webtekno)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23