• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Twitter Türk yargısını takmıyor

Yeniakit Publisher
2014-03-22 09:16:00 - 2014-03-22 01:39:42
Twitter Türk yargısını takmıyor

Merkezi Amerika’da bulunan “twitter”in yöneticileri; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Efkan Ala, bakanlar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve üst düzey bürokratların illegal ses kayıtlarını montajlayarak servis eden kullanıcıların kişisel bilgileri, geçmiş yazışmaları ve İP kodlarını Türkiye’deki mahkemelere teslim etmiyor.

Türkiye’deki mahkemeler; “twitter”in yöneticilerinin suç işlediği iddia edilen kullanıcıların bilgilerini paylaşmadığı gerekçesiyle “twitter”e erişimi yasakladı!
Aynı “twitter”in yöneticileri ise, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama’ya hakaret eden kullanıcının kişisel bilgileri, geçmiş yazışmaları ve İP kodlarını vererek tutuklanmasını sağlıyor.

AMERİKA’DA HAPİS CEZASI VERİLİYOR

Türkiye’de illegal ses kayıtlarının yayınlanması gerektiğini savunan paralel çetenin yayın organları, Amerika’da uygulamaları görmezden geliyor.
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, Twitter üzerinden ölüm tehdidi sayılabilecek bir tweet aldı. Amerikan vatandaşı olan 22 yaşındaki Donte Jamar Sims, kendi Twitter hesabı üzerinden paylaştığı tweet’inde, kasabasına gelecek olan Başkan Obama’dan kurtulmak için iyi bir fırsatı olduğunu ve bir suikast düzenleyeceğini yazdı. Gizli Servis tarafından tespit edilen mesaj sonucu genç adam kısa süre içinde hapis cezasına çarptırıldı.
Barack Obama’yı ölümle tehdit etmekten 6 ay hapis cezası alan Sims, hüküm süresi bitince yaklaşık olarak bir yıl boyunca gözetim altında tutulacak. Gencin avukatı mahkeme esnasında ise, kararın acımasız olduğunu söylese de, mahkeme heyeti itirazı reddetmiş.  Twitter ABD Ulusal Güvenlik Ajansı ile tam bir uyum içinde olduğunu açıklamış, Başkan Obama’yı tehdit eden Jamar Sims’le ilgili kişisel bilgileri, geçmiş yazışmaları ve İP kodlarını teslim etmişti.

250 BİN DOLAR PARA CEZASI!

Amerika’nın Kuzey Carolina Eyaleti’nde yaşayan 21 yaşındaki Dont Jamar Sims de, “Barack’ın alnına tüfeği yönlendirdiğim zaman Amerika Gizli Servisi güçsüz kalacak” ve “Bu gece O’nun katili olacağım” ifadelerinin geçtiği tweet attığı gerekçesiyle kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alınmıştı. Gözaltı sırasında suçunu itiraf eden Sims, uyuşturucu kullandığı bir sırada bu twitt’i attığını ve pişman olduğunu söylemişti. Sims, Obama ve Amerikan halkından özür dilese de 250 bin dolar para cezasına çarptırılmaktan kurtulamamış, 5 yıla kadar da hapsi istenmişti.

NAZİ PROPAGANDASINA ANINDA MÜDAHALE ETMİŞTİ

Twitter, kullanım kuralları arasında “Hizmetlerimiz, yasa dışı amaçlar için veya yasa dışı faaliyetlerin sürdürülmesi için kullanılamaz” ve “Uluslararası kullanıcılar, çevrimiçi uygulama ve kabul edilebilir içerik konusundaki tüm yerel yasalara uymayı taahhüt ederler” ifadeleri yer almasına rağmen, suç teşkil eden içeriği kaldırmakta gönülsüz davranıyor. Twitter’ın kanunsuz içeriğin engellenmesi konusunda yerel hukuka riayet etmemesi, Türkiye’de yaşanan sorunun temelini oluşturuyor. Batı ülkelerinde kurallara uymak konusunda hassas ve çabuk davranan, 2012’de Almanya’da Nazi propagandası yapan içeriğe erişimi kısa süre içinde engelleyen Twitter,  başka ülkeler söz konusu olduğunda bu kuralları göz ardı etmekten çekinmiyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23