• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Twitter titiz olmalı’

Yeniakit Publisher
2014-04-04 05:38:00 - 2014-04-04 02:08:11
‘Twitter titiz olmalı’

Youtube ve Twitter’in sürekli kapalı kalması gibi bir yaklaşımlarının olmadığını belirten Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, “Bu kurumlar yargı kararlarına uymalı ve özel hayat konusunda daha titiz olmalı” dedi.

KIRIKKALE - Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Oğuz Kağan Köksal, AK Parti’den Kırıkkale Belediye Başkanlığına seçilen Mehmet Saygılı’nın devir teslim törenine katıldı. Törenin ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Atalay, Anayasa Mahkemesinin Twitter’a ilişkin kararını değerlendirdi.

Yargı kararlarını tartışmadıklarını dile getiren Atalay, hükümetin ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİB) Twitter bakışını herkes tarafından bilindiğine işaret etti. Twitter kararında vatandaşın hakkını korumanın etkili olduğunu vurgulayan Atalay, şöyle konuştu: “Vatandaşlarımız gerek özel hayata müdahale, gerekse hakaret taşıyan içerikle ilgili mahkemeye başvurmuşlar. Yargı bunların lehine karar vermiş ama Twitter bu yargı karalarını muhatap almamış. Twitter, Youtube veya buna benzer sosyal medya ortamları aynı basın kuruluşları, televizyon gibidir. Onlar da bir şirkettir, gazeteler gibidir. Nasıl televizyonlarda, gazetelerde kişilere hakaret veya yalan haber veya onların özel hayatına müdahale olduğunda yargıya gidip düzeltiliyorsa, tekzip edildiğinde düzeltiliyorsa, burasının da aynı titizliği göstermesi gerekir. Neticede bunlar da yayın kuruluşudur. TİB’in Twitter ile ilgili kararı yargı kararlarını muhatap almamasıdır.”

Youtube ve Twitter’ın ilelebet kapalı kalacak anlamında bir yaklaşımlarının olmadığını aktaran Atalay, “Dolayısıyla burada beklenen, yargı kararına da gerek olmadan sosyal medya ortamı sağlayan bütün kuruluşların Türkiye’de birimlerini kurması ve burada muhatap olması, yargı kararlarını da göz önüne alarak düzeltmesidir. Hükümet veya TİB olarak ‘bunlar sürekli kapalı kalacak’ gibi bir bakışımız yok. Çabamız sadece onları da bu sorumluluğa getirmekti” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23