• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Twitter heyetinin görüşme trafiği sürüyor

Yeniakit Publisher
2014-04-16 09:29:00 - 2014-04-16 11:16:58
Twitter heyetinin görüşme trafiği sürüyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanları, Twitter’ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet ile görüştü. Çankaya Köşkü’ndeki görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti.

ANKARACumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün danışmanları, Twitter’ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu Başkan Yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet ile görüştü. Çankaya Köşkü’ndeki görüşme, basına kapalı olarak gerçekleşti.              

Crowell ve beraberindekiler, Türkiye ile Twitter arasındaki iletişim ve muhataplık sorununun çözümü konusunda önceki gün de TİB ve BTK temsilcileri ile bir dizi görüşme yapmıştı.    

TWİTTER HEYETİ BARO’YU ZİYARET ETTİ

Twitter yöneticileri ayrıca TBB’yi de ziyaret etti. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Twitter yöneticileri Colin Crowell, Sinead McSweeny, Anthony Niteo ve Hakan Akbaş ile bir araya geldi. Feyzioğlu, “Twitter’ın ticari bir şirket olmasından öte, toplumsal yapıyı etkileyerek yönlendirebilecek potansiyele sahip olması nedeniyle sosyal boyutları da ağırlık kazanan bir kuruluş. Kişilerin şeref ve haysiyetlerine yönelik içeriklerin zarar gören tarafından başvurulması durumunda süratle kaldırılması önemli” ifadesini kullandı. Twitter yöneticisi Crowell, var olan eksikliklerin giderileceğini ve mevcudiyetlerini sağlıklı şekilde sürdüreceklerini kaydetti.  

TWİTTER YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ YERİNE GETİRECEK

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na iade-i ziyarette bulunan Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Twitter yetkililerinin temasları ve AYM’nin kararına ilişkin soruları cevapladı. İşler, Twitter için, ‘’Türkiye’de ofis açacaklar, ofis açtıktan sonra da gerekli mali yükümlülükleri de yerine getirecekler. Özgürlükleri savunan bir partiyiz, iktidarız ama şunu da herkesin bilmesi lazım ki, özgürlüklerin elbetteki bir sınırı var. Herkes bu sınıra riayet etmek durumunda, herkes hukuka da saygı göstermek durumunda. Bu Anayasa Mahkemesi de olsa onlar da ülkenin kanunlarına riayet etmek ve saygı göstermek durumunda” diye konuştu.    

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23