• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

TÜSİAD’da ‘darbeci’ kavgası

Yeniakit Publisher
2014-01-23 22:45:45 - 2014-01-24 08:50:05
TÜSİAD’da ‘darbeci’ kavgası

İstanbul’da dün yapılan TÜSİAD’ın 44. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na “darbeci” kavgası damgasını vurdu. TÜSİAD üyesi işadamı İshak Alaton, 28 Şubat darbesine destek verdiği için 17 yıldır TÜSİAD’a gelmediğini söyledi. Konuşması kesilerek kürsüden indirilmek istenen Alaton, “28 Şubat’ta TÜSİAD’ın yaktığı yeşil ışığın katkısı ne kadardır?” diye sorunca ortalık karıştı.

HALİL CÖMERT / İSTANBUL - TÜSİAD 44. Olağan Genel Kurul Toplantısı dün İstanbul’da yapıldı. Açılış konuşmasının ardından sıra üyelerin söz alarak kürsüye çıkmasına gelince toplantıya “darbeci” kavgası damgasını vurdu. TÜSİAD üyesi Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, darbelere destek vermekle suçladığı TÜSİAD’a yönelik sert eleştirilerde bulunarak, “28 Şubat’ta TÜSİAD’ın yaktığı yeşil ışığın katkısı ne kadardır?” siye sorunca ortalık karıştı.

SÖZ VERİLMEDİ SUSTURULMAK İSTENDİ

Genel Kurul Toplantısı’nda; “Türkiye’nin Demokratikleşme Evreleri” konulu özel oturumunda söz alan İshak Alaton kürsüye çıkarak bir konuşma yaptı. Alaton, “Nihayet TÜSİAD epey geç de olsa uyanmaya başladı diye düşündüm. 17 yıl boyunca TÜSİAD’dan uzak durdum, toplantılarına gitmedim, bugün boykotumu noktalamaya karar verdim. TÜSİAD’la barışmaya geldim” dedi. 

Bunun üzerine Genel Kurul’un Divan Başkanı Hüsnü Özyeğin, Alaton’un sözünü keserek, sadece soru sormasını istedi. Özyeğin, Alaton’un konuşmasına devam edip etmeme konusunu oylamak istedi. Bunun üzerine Alaton, “Bu oylamayı reddediyorum. Sizden utanıyorum” diyerek kürsüden indi.

“28 ŞUBAT’TA TÜSİAD’IN YAKTIĞI YEŞİL IŞIĞIN KATKISI NE KADARDIR?”

Yapılan oylamanın ardından tekrar söz verilen İshak Alaton, 1997 yılında söz konusu raporun TÜSİAD tarafından reddedildiğini hatırlatarak, “TÜSİAD tarihinde ilk defa yönetim kurulunun ibra edilmediği utancını yaşadım. Bu olay 23 Ocak 1997 günü yaşandı. Aradan sadece 36 gün geçtikten sonra 28 Şubat 1997’de askerin darbesi geldi. Şimdi sizlere soruyorum; Genelkurmay bu darbe adımını kaleme alırken TÜSİAD’ın bir ay önce yaktığı yeşil ışığın bu darbeye katkısı ne kadardır?” diye sordu. O günden sonra TÜSİAD’ın umutsuz bir vaka olduğuna inandığını dile getiren Alaton, “Toplumdan kopmuş, fildişi kulede yaşayan bu insanlarla ben bir arada olamam dedim ve TÜSİAD toplantılarına katılmaktan vazgeçip boykot ettim. Şu an gelinen noktadan umutluyum, onun için buradayım” diyen Alaton konuşmasını şu sözlerle bitirdi: “Bugün TÜSİAD uyandı, TÜSİAD’a demokrasi geldi” dedi.

“TÜSİAD’I KÜÇÜLTEMEZSİN” DEYİP SALDIRDILAR

Alaton’un konuşması üzerine tekrar kürsüye çıkan TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, 1997 yılında sözkonusu raporu kabul ettiklerini iddia etti.

Yılmaz, “Ayrıca bu raporu daha sonra güncelleyen Sayın Zafer Üskül Hoca da aramızda. Rapor kabul edilmiştir. TÜSİAD rapora her zaman sahip çıkmıştır” savunmasını yaptı. Muharrem Yılmaz’dan sonra söz alan Mehmet Şuhubi de, “TÜSİAD kolay kolay küsülüp vazgeçilecek, oyuncak gibi kullanılacak bir kurum değildir. TÜSİAD’ı küçültecek sözler söyleyemezsin. Ben seni severim ama bu husustaki konuşmalarını da kabul etmem” diyerek Alaton’a tepki gösterdi.

KAYHAN’DAN “ALATON BUNADI” İMASI

TÜSİAD eski Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Kayhan ise İshak Alaton’un 17 senedir TÜSİAD’ı boykot ettiği iddiasının gerçekleri yansıtmadığını söyleyerek, “Bu şeyleri artık yaşına vermek lazım veya başka bir amacı var. Fevkalade mahsurlu ve TÜSİAD’ı zayıflatması da çok çok yanlış. 28 Şubat’a yeşil ışık yakmak ne demek, Genelkurmay bize kırmızı kart gösterdi” dedi.

TÜSİAD Üyesi Mustafa Aydın ise, “Az önce İshak Alaton’un TÜSİAD için ‘fildişi kule’ tabiri vardı. Ben, yönetim kuruluyla birlikte bu algıyı kaldırma çalışmaları yapmak gerektiğini düşünüyorum” dedi.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23