• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'yi suçlayan Macron'a Trump'tan müthiş ayar: Az önce dünyadaki en harika boş cevabı verdi

Yeniakit Publisher
2019-12-04 01:12:00 -
Türkiye'yi suçlayan Macron'a Trump'tan müthiş ayar: Az önce dünyadaki en harika boş cevabı verdi

ABD Başkanı Donald Trump, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'yi terör örgütü DAEŞ'i temsil eden gruplarla suçlayan ifadelerini söylemesine karşılık, "Güzel DAEŞ savaşçıları ister misiniz? İsterseniz verebilirim. İstediğinizi alabilirsiniz" ifadelerini kullandı. Buna cevap veren Macron'a son olarak "İşte bu yüzden harika bir siyasetçi. Şimdiye kadar duyduğum en harika boş cevaplardan biri" ifadelerini kullandı.

Küstah Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'ye yönelik aşağılık saldırılarına devam etti.

Macron, bu kez Türkiye’yi terör örgütü DAEŞ’i temsil eden gruplarla birlikte çalışmakla suçladı. ABD Başkanı Donald Trump’la ortak basın toplantısında konuşan Macron, alçak ifadelerde bulunarak “Bugünün ortak düşmanı terörist gruplar. Bunu söylemekten dolayı üzgünüm ama masa etrafında terörizm konusunda aynı tanımı yapmıyoruz. Türkiye’ye baktığımda, DAEŞ’e karşı bizimle omuz omuza savaşanlara karşı savaşıyorlar ve zaman zaman DAEŞ’i temsil eden gruplarla çalışıyorlar” diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı, Trump’ın Paris’e yönelttiği, Fransa vatandaşı olan yabancı savaşçıları geri alma çağrısını de reddetti. Macron, şu anda odağın DAEŞ’le mücadele üzerinde olması gerektiğini, DAEŞ’in hala tam olarak ortadan kaldırılmadığını savundu.

"DAEŞ savaşçısı ister misin" sorusu

O sırada Trump ve Macron arasında dikkat çekici bir diyalog yaşandı. Trump yabancı savaşçıların geldikleri ülkeler tarafından geri alınarak yargılanmaları konusuna değinirken Ortadoğu’da gözaltında bulunan savaşçıların çoğunun Fransa, Almanya ve İngiltere’den geldiğini söyledi. Trump, Fransız lidere “Güzel DAEŞ savaşçıları ister misiniz? İsterseniz verebilirim. İstediğinizi alabilirsiniz” dedi. Fransa Cumhurbaşkanı Macron ise “Ciddi olalım. Bölgede öncelik yabancı savaşçılar değil, DAEŞ’e yönelik mücadeleyi tamamlamak” ifadelerini kullandı.

Trump'tan Macron'a müthiş ayar: Dünyadaki en harika boş cevap

Fransız lider yabancı savaşçılar konusunda her vakayı kendi içinde değerlendirdiklerini belirtti. Başkan Trump ise Macron’a “İşte bu yüzden harika bir siyasetçi. Şimdiye kadar duyduğum en harika boş cevaplardan biri” cevabını verdi.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ömer faruk

Bunlar ebu cehil İslam dinin düşmanları asla katta bunlar dostumuz olamaz ANCAK MÜMİNLER KARDEŞTİR saflarımız ırklara mezheplere göre değil İslam ve Ümmet e göre oluşturmalıyız daha büyük günler daha karanlık günler bizi bekliyor uyumayalım uytmayalım Allah azze ve celle yolunda canımzla malımızla Cihad etmeliyiz yoksa Kamil imana sahi olamayız

Milletin iradesi

bay macron,kemiğini yaladığın siyonistler bir parça kağıt vermişler papağan gibi ötüyorsun, bak benim elimdede mantardan bir tapa var, senin gibi mantar bir siyasetçiye denk gelir..
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23