• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Türkiye’yi hedef alan konsorsiyum'

Yeniakit Publisher
2014-02-07 21:58:58 - 2014-02-08 10:14:22
'Türkiye’yi hedef alan konsorsiyum'

Türkiye’deki son gelişmelerin, içeride ve dışarıda katılımcıları olan büyük bir konsorsiyum tarafından planlandığını söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin Gezi ve 17 Aralık komplolarının ardından 156 milyar dolarlık bir kayıpla karşı karşıya kaldığını belirterek, “Türkiye’de savaş olmadı, büyük bir ekonomik kriz olmadı. Niye Türkiye ekonomisi 156 milyar dolarlık bir kayıpla karşı karşıya kalsın? Kimin böyle bir kaybı ortaya çıkarmaya hakkı var” diye sordu.

İBRAHİM ACAR -İSTANBUL - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, ASKON’un düzenlediği “Gezi ve 17 Aralık Gölgesinde 2014 Türkiye Ekonomisi” konulu konferansta konuştu. Türkiye’nin siyasi ve ekonomik gündeminin yoğun olduğunu belirterek, bütün bu sürece rağmen iyimser olduğunu kaydetti. “Yüksek dağların dumanı, karı çok olur” diyen Kurtulmuş, bunların neden Türkiye’de olduğunu düşünmektense, Türkiye’nin güçlü ve büyük olduğunun göstergelerinden biri olduğunun farkında olmanın önemine işaret etti. Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin, İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma kurum ve kuruluşlarla barışçıl bir dünya düzeni sağlamanın mümkün olmadığına itiraz ettiği için hedefte olduğuna dikkat çekti.

“Türkiye’deki son gelişmeleri, içeride ve dışarıda büyük bir konsorsiyumun ortak olarak planlamış olduğu gelişmeler olarak görmekte fayda var” diyen Kurtulmuş, “Siz eğer IMF’nin kapısında 50 milyon dolar için avuç açarsanız sizden iyisi yok. Ama siz ne zaman IMF ile ilişkilerinizi bitirir, ‘Bizim IMF ile ilişkimiz yok, IMF’ye biz borç vereceğiz’ derseniz o zaman tehlikeli ülke olmaya başlıyorsunuz. Ortadoğu’daki gelişmelere, İsrail’in saldırgan politikalarına ses çıkarmazsanız sizden iyisi yok. AB’nin terbiye salonlarında beklemeye rıza gösterirseniz siz iyisiniz. Mısır’daki olaylara karşı demokratik meşruiyete inanan parti, grup sessiz kalamaz derseniz sizden kötüsü yok. Dünyada küresel güçlerin karşısında ses çıkarmayan, başını önüne eğen, kendisine gösterilen yerde durmaya razı olan Türkiye olursa böyle bir Türkiye’nin birtakım olaylarla karşı karşıya kalması mümkün değil. İddia sahibi, irade sahibi olmaya başlarsanız birilerini rahatsız edersiniz” dedi.

GEZİ VE 17 ARALIK’IN KAYBI 156 MİLYAR $

Dövizde yaşanan gelişmelere de değinen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Gezi olaylarından bu yana, 17 Aralık sürecini de kapsayan dönemde Türkiye toplamda 156,8 milyar dolarlık bir kayıpla karşı karşıya kalmıştır. Kimsenin buna hakkı yok. Türkiye’de savaş olmadı, büyük bir ekonomik kriz olmadı. Niye Türkiye ekonomisi 156 milyar dolarlık bir kayıpla karşı karşıya kalsın? Kimin böyle bir kaybı ortaya çıkarmaya hakkı var? Zaten birileri; Türkiye’nin bir kayıp, ekonomik istikrarsızlık içine girmesini istiyor. Birileri; polisi ayrı telden çalan, yargısı ayrı telden çalan, hükümeti ayrı telden çalan, bütün bakanlıkları ayrı telden çalan, kimsenin kimseyi yönetemediği bir Türkiye haline gelsin istiyor.”

ÇÖZÜM SÜRECİNİ AKAMETE UĞRATMA GAYRETİ DE VAR

Bu oluşumun içinde çözüm sürecini sekteye uğratmak isteyenlerin de olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Osmanlı’nın son dönemi dahil olmak üzere, Türkiye’nin kendi inisiyatifiyle ele aldığı ve çözmek konusunda adım attığı en önemli sorunu, Kürt sorunudur ya da çözüm sürecidir” dedi. Kurtulmuş, 30 yılda 1,2 trilyon dolarlık maddi kayba ve 32 bin insanın ölmesine neden olan sorunun çözülme noktasına girmesinden bazı çevrelerin rahatsız olduğunu, bu operasyonların ve bu süreçlerin arkasında çözüm sürecini akamete uğratmak isteyenlerin de olduğunu dile getirdi.

Darbenin görünmeyen yüzü de deşifre edilecek

Darbelerin görünmeyen yüzünün de deşifre edileceğini aktaran AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “28 Şubat’ın çok kudretli paşası tankları çıkarttı. Tankların palet şakırtılarını duyduk. Ama o tankların palet şakırtıları içerisinde elini ovuşturarak kasasına para, gücüne güç, sermayesine sermaye katan çevreleri niye ortaya çıkaramıyoruz? Bunların ortaya çıkarılması, medyada, STK’larda, iş dünyasında... Haksız yere 291 milyar dolar... Türkiye’nin parasını o dönemde heba edenlerin de herhalde hesap vermeleri gerekir diye düşünüyorum” dedi.



x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23