• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’yi ‘ana yol’dan çıkarmak isteyenler var

Yeniakit Publisher
2014-06-21 07:56:00 - 2014-06-20 23:06:29
Türkiye’yi ‘ana yol’dan çıkarmak isteyenler var

Ekonomi haberciliği alanında tarafsız, meslek etiğine uygun, dürüst ve doğru görüşlere ihtiyaç olduğunu belirten Bakan Ali Babacan, Türkiye’yi sağa sola saptırmaya çabalayanların olabileceğine dikkati çekti.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’yi ana yoldan, salim yoldan sağa sola saptırmaya çabalayanlar olabileceğini, bunların farkına varılması gerektiğini belirterek, “Ekonomi gazetecileri için önümüzdeki dönemde de sorumluluk çok ağır olacak” dedi.

Babacan, önceki akşam Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından düzenlenen geleneksel “Yaza Merhaba” etkinliğinde ekonomi gündemi ve ekonomi gazeteciliğine ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Ekonomi gazetecilerinin toplum için büyük önemi bulunan bir görev icra ettiğini anlatan Babacan, “Doğru, isabetli ve yeterli bilgiyi zamanında geniş kitlelere iletmek ekonomimizin sıhhatli büyümesi için ve bilgi simetrisinin toplumumuzda gelişebilmesi için son derece önemlidir. Yine yorumların tarafsız, meslek etiğine uygun bir şekilde yapılması, hiçbir etki altında kalmadan, sadece ve sadece dürüst, doğru görüşlerinizi, analizlerinizi yapıyor olmanız ekonomimiz açısından son derece önemli” diye konuştu.

Babacan, ekonomi yayıncılığında ancak tarafsız ve dürüst habercilik anlayışının gerçekleşmesi halinde ekonomi politikalarının bütüncül bir yaklaşımla sahiplenileceğinin altını çizdi. Gazetelerin ekonomi sayfalarında artık daha çok şirket haberlerinin yer aldığını, ekonomi gazetecilerinin daha çok şirketlerde haber aradığını belirten Babacan, bunun da ekonomideki dinamizmi gösterdiğini söyledi.

YÜKÜNÜZ AĞIR

Bugünün ekonomi gazetecilerinin çoğunun 1994 ekonomik krizini, daha büyük bir çoğunluğunun da 2001 krizini bizzat yaşadığını hatırlatan Babacan, “Hele hele o krizleri yaşayan ve o krizlerin en çok ıstırabını çeken ve topluma nasıl bunun doğrusunu iletebilirim kaygısında olan ekonomi gazetecileri olarak sorumluluğunuz çok büyük, çok ağır” diye konuştu.

Ali Babacan, daha sonra, EGD’nin her yıl düzenlediği Ekonomi Basını Başarı Ödülleri kapsamında jürinin değer gördüğü gazetecilere ödüllerini verdi.

Sağa sola saptırmaya çalışanlar olabilir!

Babacan, siyasi gündemin hareketli olduğu dönemlerde ekonomiyi de yakından ilgilendiren tehlikelerin ortaya çıkabileceğini söyledi ve “Türkiye’yi o ana yoldan, o salim yoldan sağa sola saptırmaya çabalayanlar olabilir. Şahsi, siyasi istikbal için ya da partilerin siyasi istikbal için memleketi maceraya sürükleme çabaları olabilir. Yıllardır bu mesleğin içinde olan kişiler olarak, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan artık rahatlıkla ayırt edebilecek bir tecrübeye sahipsiniz” dedi.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23