• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

‘Türkiye’ye yabancı ilgisinde azalma yok’

Yeniakit Publisher
2014-03-23 04:47:38 - 2014-03-23 04:47:38
‘Türkiye’ye yabancı ilgisinde azalma yok’

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde konuşan Cüneyd Zapsu, “Tahmin ediyorum herkes seçimleri bekliyor. Seçimlerden sonra çok büyük beklenti var. Milyar doların üstünde yatırım planlayan şirketleri bekliyoruz” derken; Hamdi Akın ise, Türkiye’de yeniden bir yatırım iklimi oluşacağını söyledi.

BURSA - Uludağ Ekonomi Zirvesi’ne katılan işadamları, yabancı yatırımcının Türkiye’ye ilgisinde bir azalma olmadığına belirterek, seçimlerden sonra milyar dolarlık yatırımların Türkiye’ye beklediğini ifade ettiler. Cüneyd Zapsu Danışmanlık Başkanı Cüneyd Zapsu, yabancı yatırımcının Türkiye’ye yönelik ilgisinde bir azalma olmadığını belirterek, “Tahmin ediyorum herkes seçimleri bekliyor. Seçimlerden sonra çok büyük beklenti var. Şu anda Türkiye’ye milyar doların üstünde yatırım planlayan şirketler bekliyor” şeklinde konuştu.

‘SEÇİM, KUVVETLİ BİR İSTİKRAR GETİRİR’

Cüneyd Zapsu, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde yaptığı değerlendirmede, son yaşanan küresel ve ülke içi gelişmelerin ardından yabancı yatırımcının Türkiye’ye yönelik ilgisinde şu an için bir azalma olmadığını ifade etti.

Seçimlerden sonra bilhassa direkt yatırımcının kafasındaki soru işaretlerinin bir parça dağılmasını ve işlerin her zaman olduğu gibi sürmesini ümit ettiğini dile getiren Zapsu, “Kısa vadeli yatırımcılar çekilir. Bu gayet açık. Bunun lamı cimi yok. Onlar ‘Ne oluyoruz?’ diye çekilebilir. Ama zaten bizim hakiki ihtiyacımız olan direkt yatırımcıdır. Orada şu anda bir sıkıntı olduğunu zannetmiyorum. İnşallah seçimler öyle ya da böyle kuvvetli bir istikrarı tekrar geriye getirir” diye konuştu.

ŞU AN BÜYÜK BİR FIRSAT ZAMANI

Zapsu, Türkiye’de yaşanan son gelişmelere ilişkin yabancı yatırımcılar tarafından yöneltilen sorulara, “Merak etmeyin, Türkiye’nin temelleri çok güçlü. Bu bir iç siyasi meseledir ve gelip geçicidir. Değişen bir şey olmayacak. Aynen devam. Tam tersi, şu anda büyük bir fırsat zamanıdır” şeklinde cevap verdiğini söyledi. Herkesin ‘Ne oluyoruz?’ deyip korkup çekindiği bir zamanda yatırım için girmenin fırsat olduğunu vurgulayan Zapsu, kendisinin danışmanlık yaptığı uluslararası şirketlerin de hepsinin bunun böyle olduğu kanaatini taşıdığını ve bir geri adım atmak değil, “Peki, hadi bakalım, neredeymiş bu fırsat” dediklerini aktardı. Cüneyd Zapsu, şu anda Türkiye’ye milyar doların üstünde yatırım planlayan şirketlerin beklediğini de sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23