• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'ye çirkin tehditte bulunan Kadirov'dan yeni açıklama

Yeniakit Publisher
2021-12-28 17:57:00 -
Türkiye'ye çirkin tehditte bulunan Kadirov'dan yeni açıklama

Kocaeli'de açılan Cevher Dudayev Parkı Rus kuklası Ramazan Kadirov'u rahatsız etmişti. Çeçen liderden yeni bir açıklama geldi.

Aralık ayının başında Kocaeli’nde Körfez Belediyesi tarafından hizmete açılan 14 dönüm araziye sahip Cevher Dudayev Parkı, Çeçenistan’daki Rus kuklası lider Kadirov’u kızdırdı.

Geçen hafta Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, park ile ilgili açıklamalarda bulunmuş ve Türkiye’yi hem eleştirmiş hem de tehdit etmişti. Grozni’deki bir parka Abdullah Öcalan’ın adını verme tehdidinde bulunarak misilleme yapabileceğinin sinyalini veren Kadirov, kişisel Telegram hesabından da Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik çok sert ifadeler kullanmıştı.

Türkiye’yi Rusya’ya şikayet eden Kadirov, geçen hafta istediğini de elde etmişti. Hem Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sözcüsü Peskov hem de Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Kadirov’a destek çıkarak Ankara’nın bu konuda harekete geçmesini istemişti.

Rus devlet televizyonu RIA Novosti’de yer alan haberde Kadirov’un “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın doğru karar vereceğini umut ediyorum. Türkiye’yi çok seviyoruz, zengin bir tarihi var, Müslüman mirası var. Dolayısıyla biz bu akıl almaz olay yüzünden ilişkilerimizin bozulmasını istemeyiz” dediği kaydedildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Haklı

Her zaman satılık ve satılmış insanlar vardır. Bunlar dünyada lüks yaşamak için, her kutsalını satar. 

Şener

Ben üniversite öğrencisi iken cevher Dudayev büyük bı liderdi. Allah rahmet eylesin. Kimse bu adama inanmasın . Geçmişi arasin. Analar ne yiğit ker doğuruyor girsun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23