• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’siz eksik kalır

Yeniakit Publisher
2014-06-18 07:47:00 - 2014-06-17 22:37:41
Türkiye’siz eksik kalır

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD-AB arasındaki Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı içinde Türkiye’nin otomatik olarak yer alması gerektiğini ve ABD-AB-Türkiye üçgeninin tamamlanmış olarak bitirilmesinden yana olduklarını belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ABD ile AB arasında müzakereleri sürdürülen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşmasına ilişkin sürecin içinde Türkiye’nin de otomatik olarak bulunmasından yana olduklarını belirterek, “ABD-AB-Türkiye üçgeninin tamamlanmış olarak bitirilmesinden yanayız” dedi.

Zeybekci, Avrupa Komisyonu’nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üyesi Stefan Füle ile kahvaltıda bir araya geldi.

Kahvaltının ardından basın mensuplarına açıklama yapan Zeybekci, “Türkiye’nin AB ile tam üyelik görüşmeleri son derece önemli. Türkiye’nin AB’ye tam üye olmasını bir hedef olarak görüyoruz ama, Türkiye’nin üyelik sürecini ve tamamlaması gereken prosesleri daha çok önemsiyoruz” diye konuştu.

SÜREÇ TÜRKİYE İLE TAMAMLANMALI

Zeybekci, AB’nin 3. ülkelerle imzalamış olduğu serbest ticaret anlaşmalarından olumsuz etkilenmesi ve AB ile ABD arasında müzakereleri sürdürülen Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı Anlaşması ile ilgili endişelerini anlattığını aktardı. Zeybekci, “Türkiye olarak bu sürecin içinde otomatik olarak yer almamız gerektiğine ve ABD-AB-Türkiye üçgeninin tamamlanmış olarak bitirilmesinden yanayız” dedi.

Türkiye-AB ilişkileri açısından son 6 ayın zor geçtiğini kaydeden Füle, “Özellikle yargı sistemi, ceza sistemi, ifade özgürlüğü alanında bu güçlüklere odaklandığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

Gümrük Birliği masaya konuyor

Stefan Füle, Dünya Bankası’nın Gümrük Birliği’ne ilişkin hazırladığı çalışmanın gündeme geldiğini söyledi. Konuyu Avrupa Komisyonu’nun Ticaretten Sorumlu Üyesi Karel de Gucht ile gelecek hafta görüşeceğini bildiren Füle, 3’üncü taraflarla müzakereden sorumlu komisyonun da, Türkiye’nin serbest ticaret anlaşmalarından nasıl faydalanabileceğine ilişkin konuları ele alacağını ifade etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23