• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’nin zaferini hazmedemeyen Yunan basını çıldırdı! Türkiye ve Cihat Yaycı düşmanlığı tavan yaptı

Yeniakit Publisher
2020-01-15 23:06:00 -
Türkiye’nin zaferini hazmedemeyen Yunan basını çıldırdı! Türkiye ve Cihat Yaycı düşmanlığı tavan yaptı

Yunan basını Mavi Vatan tezini ortaya koyarak Akdeniz haritasını yeniden çizen, Libya ile yapılan mutabakatın mimarı olan Tümamiral Cihat Yaycı’yı hedef göstermeyi sürdürüyor. Hemen hemen her gün Türkiye aleyhinde haberlere yer veren Yunan basını, “Türkiye beklenmeyen yeni hamlelerini yapmayı sürdürüyor. Türkiye Libya’da başka ülkelerde yaptığını yapıyor.” iddiasında bulundu.

 Murathan Seyitoğlu  yeniakit.com.tr 

Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı, Yunan basının gündeminden düşmüyor. Yunan basını hemen hemen her gün Türkiye ve Cihat Yaycı aleyhine haberlere imza atıyor.

“Türkiye beklenmeyen iki yeni hamle yaptı”

Yunanistan'ın büyük ve anaakım gazetesi olan Ethnos’ta “Türkiye: Mavi Vatan ve Yunan adalarını silme hedefi” başlıklı bir makale yayınlandı. Uluslararası İlişkiler Uzmanı Yorgos Skafidis’in kaleme aldığı makalede “2020 yılında Türkiye, Yunanistan karşısındaki taleplerini sadece muhafaza etmeyecek, bunları daha da genişletecek gibi gözüküyor. Türkiye, 13 ve 27 Kasım tarihleri arasındaki iki haftada Ankara Doğu Akdeniz satrancında hiç beklenmeyen iki yeni hamle yaptı.” yorumu yapıldı.

Yunanistan’ın Cihat Yaycı rahatsızlığı devam ediyor!

Türkiye ile Libya arasında yapılan tarihi anlaşmanın mimarı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı Paşa’nın da hedefe konulduğu makalede, “2011 yılında Tümamiral Cihat Yaycı, ‘Güvenlik Stratejileri’ dergisinin 14. sayısında yer alan makalesinde, Türkiye’nin Libya ile bir an önce ‘Deniz Yetki Sınırları Anlaşması’ yapması gerektiğini yazmıştı. Neredeyse 8 yıl sonra Türk lideri Erdoğan’la Libya’da BM’ce tanınan trablus hükümetinin başkanı Saraç, İstanbul’da ‘Deniz Yetki Alanları’ sınırlandırılmasını da içeren iki mutabakat zaptı imzalandı. Aralık ayı içerisinde ise Türkiye, yaptığı bu anlaşmanın koordinatlarını BM’ye verdi. Tabii bu şekilde Girit Rodos Meis ve Kerpen’in ‘Deniz Yetki Alanları’nı yok sayarak kendi yetki alanlarını mümkün olduğunca uzağa taşımayı hedefliyor.” denildi.

“Türkiye Libya’da başka ülkelerde yaptığını yapıyor”

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı resmi internet sitesinde yer alan haberde ise Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın açıklamalarına yer verildi. Haberde, Berlin’deki konferansa davet edilmediklerini dile getiren Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias’ın “Bugün burada Libya’daki ve Akdeniz’deki gelişmeleri ele aldık. Türkiye Libya’da başka ülkelerde yaptığını yapıyor. Irak, Suriye ve Kıbrıs’ı nasıl işgal etmeye kalktıysa Libya’da bugün aynısını yapıyor. Bölgeye asker göndermesi Türklerin bölgeyi istikrarsızlaştırma çabalarını göstermektedir. Türkiye’nin Libya ile imzaladığı antlaşmanın hiçbir hukuki geçerliliği yoktur ve bölgeyi daha da istikrarsızlığa sürüklemiştir.” dediğine yer verildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

aziz

sayın cihat paşadan korkmakta ne kadar haklıymış NATO/FETÖ maskeli alçaklar...

haklilar

Aslinda haklilar, da onlara kim dedi bin km oteden gel dibimize kadar gir diye? akillari olsa adalari kendileri teklif eder Turkiyeye.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23