• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'nin yerli otomobili TOOG ilk kez TBMM'de! Bakan Varank Meclis'e TOGG'la geldi!

Yeniakit Publisher
2022-12-11 10:40:00 - 2022-12-11 11:45:18
Türkiye'nin yerli otomobili TOOG ilk kez TBMM'de! Bakan Varank Meclis'e TOGG'la geldi!

Son dakika haberi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM'ye TOGG'la geldi. Bakan Varank, "Muhalefet bana laf atmıştı, 'Neden TOGG'la gelmedin?' diye, ben de onların tavsiyesine uydum" diye konuştu. TOGG'un satış fiyatını ve ne zaman satış başlayacak binlerce insan merak ediyordu! Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM'deki bütçe sunumu yapacak...

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TBMM'ye TOGG'la geldi. Bakan Varank, TOGG’un kırmızı rengini yani Anadolu rengini tercih etti. 

Türkiye'nin otomobili ilk kez Meclis'te! Bakan Varank 2023 bütçesinin sunumunu yapacak! Mart ayında araç satışlarına başlanacak. TOGG ilk kez banttan indirilmesinin ardından Ankara sokaklarında yol aldı ve Meclis’e geldi."

Bakan Varank'ın açıklaması

"Biz TOGG'dan izinleri aldık. Bugün Meclis'e TOGG ile geldik. Birileri öyle bir milli projeyi hazmedemedi. Biz de TOGG ile tekrardan Meclis'e geldik. Bize laf attılar. 'Madem TOGG var. Neden onunla Meclis'e gelmiyorsunuz?' dediler. Muhalefetin sesine kulak verdik, TOGG ile Meclis'e geldik. Bu bir vizyon projesi.

Sayın Cumhurbaşkanımız bu projenin sonuna kadar arkasında durdu. Biz de TOGG ile Meclis'e geldik. Bu test araçlarından bir tanesi. 29 Ekim'de seri üretim bandından araçlarımız inmeye başladı. Seri üretim bandından çıkan bir araç.

Konuyla ilgili son gelişmeleri CNN Türk muhabirine aktardı. Görür şu ifadeleri kullandı:

"TOGG, 29 Ekim’de görkemli bir törenle banttan indirilmişti. Otomobili ilk kullanan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan olmuştu. TOGG tarafından yapılan açıklamada ön siparişlerin Şubat 2023’te yapılacağını söylemişti. Kullanıcıların mart ayında piyasaya sürülecek olan TOGG için ne gibi özelliklerinin olduğu da belli oldu.

Dış renklerine Anadolu, Oltu, Kula, Gemlik, Kapadokya ve Pamukkale isimleri verilmişti. Bakan Varank TOGG’un Anadolu rengini tercih etti. Bakan Varank, TOGG’un yanında objektiflere poz verdi. Yanında MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz da bulunuyor.

TOGG açılımı

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu veya kısaca TOGG, Türkiye merkezli bir otomobil üretici şirkettir. Şirket, fikrî mülkiyet haklarına sahip olduğu ilk otomobilin 29 Ekim 2022 seri üretime hazır hâle geldi.

TOGG özellikleri

Türkiye'nin yerli otomobilinin öne çıkan bazı özellikleri:

'Transition Concept Smart Device' adını verdiği konsept otomobilini de tanıtan TOGG, dikkatleri üzerine çekti. Aydınlatmalı Togg logosu, Doğu ve Batı kültürlerinin birlikteliğini simgeliyor. Ön cam, elektrikli mimariyle uyumlu şekilde baştan tasarlandı. Teknik özellikler, akıllı telefonlardaki güncellemelerle yapıldığı gibi uzaktan da yenilenebilecek. Yapay zeka, klasik Türk müziğinin 2500 eserini öğrenerek Togg'a özel bir beste yaptı. TOGG içi: Holografik asistan teknolojisi ile sürücü, gözünü yoldan ayırmasına gerek kalmadan gösterge ekranında verilen bilgilere erişiminin dışında yol ve çevresel faktörler hakkında da detaylı bilgi edinebilecek. Otomobil park etme gibi birçok işlemi sürücüye gerek kalmadan kendi yapabilecek. İç mekanlarda entegre emniyet kemerlerine sahip 4 adet tekli koltuk yer alıyor.

Orta sütunu ortadan kaldıran tasarımla, kapılar bir kitap gibi açılıyor. Otomobil, yol durumuyla ilgili detayları sadece iç panellerde fiziki değil; sanal olarak hologram teknolojisi ile aktarmaya uygun tasarlandı. Otomobil menekşe ve çivit mavisinin karışımına çalan metalik gri renkte tasarlandı. Stil konseptinin temelini, kaslı arka tasarım ve ön farlardan başlayıp akıllı cihazın profilini güçlendirerek arkaya kadar uzayan omuz çizgisi oluşturuyor.

Aydınlatmalı Togg logosu, Doğu ve Batı kültürlerinin birlikteliğini simgeliyor.

Ön cam, elektrikli mimariyle uyumlu şekilde baştan tasarlanırken; jantlar çok kollu lale özelliğini taşıyor.

TOGG başvuru

TOGG iş başvurusu nasıl yapılır, başvuru formu? TOGG fabrikasında ilgi duydukları alanda çalışmak isterken başvuru şartları, süreci ve detayları oldukça merak EDİLEN KONUDUR.
TOG Konaklama Burs başvuruları 8 Aralık 2022 18:00 itibariyle kapanmıştır. Togg'un iş ilanlarına veya yeni duyurulara sitesinden üzerinden ulaşabilir ve başvuru yapabilirsiniz.
Togg sitesi: https://www.togg.com.tr/

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

vurucu

bakan varank hani toğğ hani togg diyen muhalefete varank togggggg diye vurmuş

Yunus

Vurucu rumuzlu top sana essek bir vursa senden dannnbbkkkkkk diye ses cikarir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23