• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları Avrupa’nın iki katı

Yeniakit Publisher
2013-04-12 21:08:00 - 2013-04-12 21:08:47
Türkiye’nin yenilenebilir enerji kaynakları Avrupa’nın iki katı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile Almanya Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler, TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen Türk-Alman Enerji Forumu’na katıldı.

ANKARA - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynaklarının oranının, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ortalamalarının iki katı olduğunu belirterek, "Yüzde 25-26 civarında. Bunu 2023 yılına kadar en az yüzde 30’lara çıkartmayı, her ürettiğimiz enerjinin üçte birinde yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanmayı düşünüyoruz" dedi. Yıldız ile Almanya Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler, TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen Türk-Alman Enerji Forumu’na katıldı.
Bakan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Almanya’nın "taşları yerine oturmuş bir ülke" olduğunu, altyapı çalışmalarını yıllar önce bitirdiğini, sadece Avrupa’da değil dünyada da çok önemli bir noktaya geldiğini söyledi. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın Gümrük Birliği ile ilgili AB’ye yönelik eleştirilerine de değinen Bakan Yıldız, “Sayın Çağlayan’ın görüşlerine katılmamak mümkün değil. Serbest Ticaret ve Gümrük Birliği anlaşmalarının bize getirileri, götürüleri ortadadır. Avrupa Birliği’nde ekonomiler globaldir ama politikalar ulusaldır. Bunun arasında sıkışan yapı çözüm bulmaya çalışıyor. Bu da AB için zor bir dönem, zor bir süreçtir” dedi.
Almanya Başbakan Yardımcısı, Ekonomi ve Teknoloji Bakanı Philipp Rösler, yenilenebilir enerjide koşulların Türkiye’de mükemmel olduğunu ve Türkiye’ye katkıda bulunmak istediklerini belirterek, “Tabii bunun için yasal düzenlemelerin hazırlanması gerekiyor” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23