• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'nin ilk "aramama" motoru

Yeniakit Publisher
2016-04-18 20:07:00 -
Türkiye'nin ilk "aramama" motoru

Türkiye'nin ilk ve tek aramama motoru, neyi ararsanız arayın aynı sonuçla karşılaşmanızı sağlıyor.

İnternet kullanımının vazgeçilmez unsurlarından birisi olan arama motorları, her gün milyonlarca insan tarafından kullanılıyorlar. Bu konuda geri kalmamak isteyen ve Türk'lerin de kendine özel bir arama motoru olması için uğraşan kimliği belirsiz şahıs(lar), Türkiye'nin ilk arama motoru görünümlü "aramama" motorunu geliştirmiş.

Bu internet sitesine neden "aramama" motoru dediğimi çok basit bir şekilde açıklayabilirim. Normal arama motorları, internet sitesine girdiğiniz ve herhangi bir şey arattığınız takdirde (bazılarından fotoğraf bile aratabiliyor) interneti süzgeçten geçirir ve aradığınız şeyle uyuşan sonuçları önünüze getirir. Öte yandan Gelmiyoo.com'un böyle bir marifeti yok. Ne aratırsanız aratın, çok şaşırtıcı olmayan bir şekilde "Gelmiyoo :( " cevabıyla karşılaşıyorsunuz.

Değinmem gereken bir diğer konu da Gelmiyoo.com'un eşi benzeri olmayan tasarımı. Sitenin tasarımını kimin yaptığını bilmiyorum ancak bu mükemmel tasarımın bana Windows 98'i hatırlattığını söyleyebilirim. Net olmayan duvar kağıdından, belirsiz bir noktadan beliren ve kayarak ilerleyen yazıdan, sürekli renk değiştiren ve yavaşça ilerleyen yıldızlardan oluşan bu tasarım, rahatlatıcı görünüşüyle internet kullanım deneyiminizi daha sakin ve neşeli kılmak için özellikle seçilmiş.

 

(webtekno)

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23