• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'nin gündeminde olan Eurofighter savaş uçaklarını değerlendirmeyi reddettiler! İmkansız çok pahalı

Yeniakit Publisher
2024-07-13 12:29:00 -
Türkiye'nin gündeminde olan Eurofighter savaş uçaklarını değerlendirmeyi reddettiler! İmkansız çok pahalı

Peru Hava Kuvvetleri, savaş uçağı arayışlarına başladı. Amerika kıtasındaki ülke Türkiye'nin satın almak istediği Eurofighter Typhoon'u pahalı bularak değerlendirmeyi reddetti.

Peru Hava Kuvvetleri Başkomutanı General Carlos Enrique Chavez Cateriano'ya göre, kurulan komisyon askeri havacılık pazarına ilişkin bir çalışmayı tamamladı.

Buna göre, Hava Kuvvetleri'nin gereksinimlerini karşılamak üzere üç üretici seçildi.

Generale göre mevcut hükümet, Fransız Mirage 2000 avcı uçakları ve Rus MiG-29'dan oluşan savaş uçağı filosunun yenilenmesi için acil gereksinimleri karşılamaya hazır.

Belirtildiği üzere, Peru Hava Kuvvetleri, üstün kabiliyet ve güvenilirlik gösterdikleri için Fransız Dassault Rafael savaş uçaklarını satın almakla ilgileniyor.

Brezilya'nın satın almakta olduğu İsveç Gripen E/F avcı uçaklarına da bir miktar ilgi var. Bunun nedeni uçağın Brezilya'da üretilmesi ve maliyetinin benzer savaş yeteneklerine sahip rakiplerinden çok daha düşük olması.

Yeni KF-21 Boramae avcı uçağı ile Güney Koreli Kore Havacılık ve Uzay Sanayii de Peru Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına yaklaşan şirketler arasındaydı.

Ülke, Amerikan yedek parça tedarik zincirinin güvenilmezliği nedeniyle Amerikalı üreticilerin ürünlerine öncelik vermiyor.

Peru ayrıca maliyeti rakiplerinden çok daha yüksek olan Avrupalı savaş uçağı Eurofighter Typhoon'u da değerlendirmeyi reddetti.

Kaynak: Gdh Defence

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

...

parasını ödediğimiz f35leri vermediler şimdi bin yıllık f16 sokacaklar! bu f16 satışı olursa tr ve abd'den hangi siyasetçiler zengin olacak?

Cüneyit dayar

Uaw bu ülkede zerre akıl yok tutturmuş eurofighter f16 hurdası vermiyor lar rezil ettiniz 10 senedir kaanda yalan ambargoyu zaten yemişiz rus su 34 var su 35 o olmazsa isveç jas 39 gripen var oda mı yok pakistan jf 17 ve çin j 16 var yok neymiş illa pahalı eurofighter zıkkımı veya hurda f16 blok 70 kazığı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23