• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’nin gündemi Akit’in manşeti

Yeniakit Publisher
2014-02-06 09:44:44 - 2014-02-06 09:44:48
Türkiye’nin gündemi Akit’in manşeti

Gazetemizin; Adana’da durdurulan TIR olayında paralel yapı elemanlarının MİT mensuplarına silah doğrulttuğu ve MİT’çileri darp ettiğini gösteren fotoğrafları yayınlaması gündeme bomba gibi düştü. Kartel medyası ve cemaatin yayın organları hariç bütün gazete ve televizyonlar haberimize geniş yer ayırdı.

Gazetemizin; Adana’da durdurulan TIR olayında paralel yapı elemanlarının MİT mensuplarına silah doğrulttuğunu ve MİT’çileri darp ettiğini gösteren fotoğrafları yayınlaması gündeme bomba gibi düştü.   Vatan Gazetesi ve Yeni Şafak Gazetesi, “İhanetin belgesi” başlıklı manşetimizde yer alan skandal fotoğrafları manşetten; Akşam Gazetesi, Star Gazetesi, Sabah Gazetesi, Güneş Gazetesi ve Cumhuriyet Gazetesi birinci sayfadan verdi. Doğan Holding ve Ciner Holding’in gazeteleri, hain operasyonu deşifre eden haberimizi görmezden geldi.

İHANET OPERASYONU GAZETELERİN MANŞETLERİNDE

Vatan Gazetesi, haberimizde yer alan fotoğrafları manşetten yayınladı ve “İşte baskın anı”  ifadelerini kullandı.

Akşam Gazetesi, namluların MİT’çilere yöneldiğini gösteren fotoğrafı birinci sayfadan gördü. “Namlular MİT’e” başlıklı haberde; Adana’daki arama skandalının görüntüleri Akit gazetesinde dün yayımlandı. Görüntülerde, jandarma ekiplerinin durdurduğu araçlarda bulunan MİT görevlileri aşağıya indiriliyor ve ağır hakaretler altında arama yapılıyor. Bu sırada iki asker de mevzi alıp tüfeklerinin namlularını MİT görevlilerine doğrultuyor” ifadelerini kullandı.

Star Gazetesi, gazetemizde yer alan fotoğrafları birinci sayfadan verdi. Haberde; “Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren TIR’lara operasyon görüntüleri Türkiye’yi ayağa kaldırdı. O silahı kime doğrultuyorsun?” ifadelerini kullandı.

Sabah Gazetesi, gazetemizin yayınladığı fotoğrafı birinci sayfadan verdi ve ihanet operasyonu emrini veren Albay Özkan Çokay ve operasyona katılan iki üsteğmenin görevlerinden alındığını duyurdu.

Yenişafak Gazetesi, gazetemizin yayınladığı fotoğrafı manşetten verdi ve “MİT personeline silah doğrulttular” ifadelerini kullandı.

Güneş Gazetesi, gazetemizin ortaya çıkardığı olay görüntüleri görmezden gelmedi ve birinci sayfadan verdiği haberde; “Türkiye’yi sarsan görüntü” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Gazetesi, gazetemizde yer alan fotoğrafı manşet haberinin içinde kullandı ancak gazetemizin özel haberi olmasına rağmen herhangi bir kaynak göstermedi.

DOĞAN MEDYASI İHANET OPERASYONUNA KÖR

Aydın Doğan’ın Onursal Başkanı olduğu Doğan Holding’in gazeteleri; gazetemizin yayınladığı fotoğrafları görmezden geldi.

Adana-Gaziantep Otoyolu’nun Ceyhan Gişeleri yakınında üç TIR’ın paralel yapının elemanları tarafından durdurularak içinde kaçak silahlar olduğu iddiası ile arandığını ilk duyuran Doğan Haber Ajansı olmuştu.

DHA ve Doğan Medyası’nın “Amiral Gemisi” Hürriyet gazetesi paralel yapılanmanın silah doğrultarak MİT’çileri tartaklamasını ortaya çıkaran Akit’in yayınladığı fotoğraflara hiç değinmedi. Radikal Gazetesi de birçok gazetenin birinci sayfasında geniş yer verdiği şok görüntülerimizi yayınlamadı.

CİNER SÖZÜNÜ TUTTU, PARALEL YAPININ İHANETİNİ GÖRMEDİ

Fethullah Gülen’in telefon görüşmelerinde, Gülen Cemaati yetkililerine, “Bu gazetede aleyhinize hiçbir şey çıkamaz. Hepsi bunların hizmet müessesesi” dediği ortaya çıkan Ciner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Ciner’in sahibi olduğu Habertürk Gazetesi de, hain operasyonu deşifre eden haberimizi görmezden geldi.

Gülen Cemaati yetkililerinin, Habertürk Televizyonu ve Habertürk Gazetesi’nin sahibi Turgay Ciner’e baskı yaptıkları açıkça görülmüştü. Söz konusu kayıtlarda, Gülen Cemaati yetkilileri, Fethullah Gülen’e, kendileri aleyhine yazı yazıldığına yönelik duyum almaları üzerine Turgay Ciner’le görüştüklerini aktarıyordu. Gülen Cemaati yetkilisi, Ciner’in kendilerine “Bu gazetede aleyhinize hiçbir şey çıkamaz. Büyüğümüzün (Fethullah Gülen) aleyhine de ben burada bir şey çıkartmam” dediğini Fethullah Gülen’e aktarıyordu.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23