• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’nin en fazla helal sertifikasına sahibiz

Yeniakit Publisher
2013-02-05 21:16:00 - 2013-02-05 21:16:37
Türkiye’nin en fazla helal sertifikasına sahibiz

Afia Gıda Genel Müdürü Kemal Helli:

MEHMET ORDULU/ İSTANBUL
Tüm dünyayı etkisi altına alan sanayileşme, yiyecek ve içeceklerin şeklinde ve yapısında büyük değişikliklere yol açarken, bu durum Müslümanların helal yiyecek ve sağlık ürünlerine ulaşmasını zorlaştırıyor. Bilinçli tüketicinin bu konudaki hassasiyetinin farkında olan firmalar, helal / haram ayrımına dikkat ettikleri gibi bir de bu aldıkları sertifikalarla farkındalıklarını ortaya koyuyorlar. Ancak gıda sektöründe hâlâ bu konudaki endişeleri haklı kılacak bir yapının varlığından şikayet ediliyor.
Gıda sanayiinin de, diğer sanayi kollarında olduğu gibi Batılı büyük firmaların kontrolü ve hakimiyeti altında olduğuna işaret eden Afia Gıda Genel Müdürü Kemal Helli, Türkiye’de en fazla ‘helal’ sertifikasına sahip olduklarını ve amaçlarının özellikle helal gıda bilincini ülkede artırmak olduğunu söylüyor.
“ÜRÜNLERİMİZİN HEMEN HEMEN HEPSİ HELAL SERTİFİKALI”
1998 yılından bu yana helal gıda üzerinde hassasiyletle çalıştıklarını ifade eden Afia Gıda Genel Müdürü Kemal Helli, “1998 yılında kurulmuş bir firmayız. Çıkış amacı helal sertifikalı gıdalar üretmektir. Bugüne kadar yaklaşık 205 çeşit ürünümüz oldu. Bisküviden çikolataya, şekerlemeden pişmaniyeye kadar yaklaşık 105 çeşit ürünümüz var. Türkiye’nin en fazla helal sertifikasına sahip firmasıyız. Ürünlerimizin tamamına yakınında GİMDES imzalı helal sertifikasına sahibiz. GİMDES kurulmadan önce de İslami hassasiyetler ölçüsünde ürünlerimizi üretiyorduk. 1998 yılında ilk olarak helal meşrubat içeceğimizle başladık ve bu günlere geldik. Biz her şeyden önce fason üreticiyiz. Diğer fabrikalarda üretimimizi yaparken mutlaka başında bulunuyoruz. Ürünlerimiz üretilmezden önce hammadde içeriği kendi mühendislerimiz tarafından inceleniyor, İslami açıdan uygun olmayan hammaddelerden uzak bir üretim gerçekleştiriyoruz” dedi.
Üretim başlamadan önce kendi mühendislerinin kontrolü altında üretim yapıldığını söyleyen Helli, şunları kaydetti: “Biz güvene dayalı iş yapıyoruz, mutlaka üretimin her aşamasında başında bulunuyoruz. Başında bulunmadığımız bir ürünü üretmiyor ve yemiyoruz. Afia Gıda olarak 15 yıldır helal gıda üzerinde hassasiyetle çalışıyoruz.” 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23