• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'nin acısı üzerinden algı operasyonu: FOX TV'de 'Askerler nerede' denirken Mehmetçik'in depremzedelere yardım ettiği anlar ekrana yansıdı

Yeniakit Publisher
2023-02-06 19:45:00 - 2023-02-06 20:23:12

Her fırsatta Türkiye'ye karşı algı operasyonu çekmeye kalkışan FOX TV yayınında sunucu Burak Birsen'in konuğu Nasuh Mahruki, "Bizim ordumuz var onlar neden çıkmıyor sahaya? Oturuyorlar yerinde" diyerek Mehmetçik'in sahaya inmediğini ve arama-kurtarma çalışmalarına destek vermediği yalanını söyledi. Sunucu Birsen de Mahruki'ye çanak tutarak, "Neden Türk Silahlı Kuvvetleri böyle bir sorumluluğu üstlenmiyor" dedi. Tam o anda ise arka ekrandaki görüntülerde, Malatya'daki askerlerin vatandaşlara yardım ettiği anlar yer aldı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem; Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye'de büyük yıkıma neden oldu. Türkiye'nin felaketi yaşarken muhalefetin yayın organı olarak çalışan FOX TV'de ise; Türk askeri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümeti hedef alındı.

Mehmetçik'e 'oturuyorlar' iftirası

Sunucu Burak Birsen ve konuğu Nasuh Mahruki askerlerin sahada olmadığını ve yerinde oturduğunu öne sürerek adeta bir karalama kampanyası yürütmeye çalıştı.

Nasuh Mahruki, "Bizim koskoca Türk ordumuz var onlar neden çıkmıyor sahaya? Onların da çıkması gerekir. Çünkü yasayı değiştirdiler. Eskiden yasada vardı afetlere müdahale etmek. Eskiden emir komuta beklemeden çıkardı. Şimdi hükümet direktif vermeyince oturuyorlar yerinde." dedi.

'Türk Silahlı Kuvvetleri sorumluluğu üstlenmiyor'

Sunucu Birsen de Mahruki'yi doğrulayarak, "Evet insan merak ediyor. Neden Türk Silahlı Kuvvetleri böyle bir sorumluluğu üstlenmiyor" ifadelerini kullandı.

Ekrana yardım eden askerler geldi

İkilinin bu konuşmaları esnasında ise arkada akan ekrana Malatya'da askerlerin depremzedelere yardım ettiği anlar yansıdı.

Mehmetçik depremzedelerin yanında

Malatya 2. Ordu Komutanlığında görevli askerlerin, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından çalışmalarının sürdüğü noktalarda yemek dağıtımı gerçekleştirdiğini bildirildi. Konuya ilişkin açıklama, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı. Açıklamada; birliklerin, deprem bölgesine seyyar mutfak desteği de sağlayacağı kaydedildi.

Minik Leyla'yı enkazdan çıkardılar

Gaziantep Nurdağı'nda enkaz altında kalan Leyla isimli küçük kız Mehmetçik tarafından kurtarıldı. MSB o anların videosunu, "Mehmetçiklerimiz, devletimizin kurum ve kuruluşlarıyla omuz omuza vatandaşlarımızın yardımına koşmaya devam ediyor. Gaziantep Nurdağı’nda enkaz altında kalan bir yavrumuz daha Mehmetçiklerimiz tarafından sağ salim kurtarıldı" notuyla paylaştı.

Mehmetçik deprem bölgesinde!

10 ilimizde büyük yıkıma neden olan deprem bölgesindeki arama-kurtarma çalışmalarına şu an itibarıyla 3 binin üzerinde Mehmetçik katkı sağlıyor. TSK'nın Doğal Afet Kurtarma Taburları Hatay, Malatya, Osmaniye, Kahramanmaraş'a gönderilirken komandolar da çalışmalara destek olmak için deprem bölgesine sevk edildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

MC

Nasuh Mahruki'nin ve ailesinin 4-5 kuşaktır mason olduğunu ve masonların arşivine sahip olduklarını herkes biliyor. Nasuh Mahruki'nin Everest ve diğer tırmanışlarını, kitaplarını ve AKUT'un kuruluşunu babasının masonluk ilişkileri sayesinde finanse ettiği de biliniyor. Mahruki'nin ana sponsoru Yapı Kredi Bankasının halkla ilişkilerden sorumlu genel müdür yardımcısı Mahruki'lerle aynı mason locasının üyesiydi. Bu kirli ilişkilerle vatandaşın binlerce dolar parası bir kez daha masonların ülkede söz sahibi olmasına harcandı. Mahruki "parayı ben getiriyorum" deyip AKUT'u kendi reklam ajansı olarak kullandı. İzmit depreminde yüz tane iş bilmez gönüllüsü olan AKUT yere göre sığdırılmazken, binlerce askerden, madencilerden, belediye çalışanlarından, Kızılay'dan, hatta inşaat şirketlerinden kimse bahsetmedi. Kızılay Mahruki'nin propagandasıyla yerin dibine batırıldı. Nasuh Mahruki yabancı ekiplerin çıkardığı yaralılarla her gördüğü kameraya poz verdi. Deprem sonrasında AKUT'a bağış toplamak için gittiği toplantılarda kendisi için kişisel sponsorluk, eğitim, seminer anlaşmaları yaptı. Medya propagandasıyla tüm arkadaşlarının dünyanın en bencil, megaloman insanı olarak tanıdığı Nasuh Mahruki, insanlarımıza "iyilik meleği" olarak yutturuldu. Bunları neden araştırmıyorsunuz? Neden yazmıyorsunuz?

E Demirel

Ülkemize ve milletimize hepimize geçmiş olsun Allah'ım böyle affettir bir daha ülkemize göstermesin Allah'ım deprem bölgesinde en Kaz altında kalan kardeşlerimiz senin izniyle yardımıyla Sağ Salim kurtulsun yalanlara Allah'ım şifalar ver iyilikler ver acil ya siz nasıl bir insansınız Sizin gözünüz görmüyor mu afadımız kızılay'ımız polisimiz şerefli Türk ordumuz madencilerimiz gönüllerimiz gece gündüz canla başla çalışıyorlar Allah'ım onlardan bin kere razı olsun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23