• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’nin AB üyeliği herkesin faydasına olacak

Yeniakit Publisher
2014-10-16 08:15:00 - 2014-10-15 22:15:47
Türkiye’nin AB üyeliği herkesin faydasına olacak

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Brüksel’de Türkiye’nin AB üyeliği süreciyle ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Bozkır, AB sürecinin Türkiye için çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Eğer Türkiye AB sürecinden mahrum bırakılırsa bunun zararı sadece Türkiye’ye değil, bütün Avrupa’ya, bölgeye ve dünyaya olacaktır” dedi.

HABER MERKEZİ - Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır dün AB üyelik müzakereleri, vize muafiyeti süreci ve Avrupa Komisyonu’nun 2014 İlerleme Raporu başta olmak üzere AB ile ilişkilerde gündemde yer alan konularda görüş alışverişinde bulunmak için Brüksel’e gitti. Türkiye’nin Berlin Büyükelçiliği’nde Almanya ziyareti kapsamında Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TD-IHK) 10. kuruluş yıldönümü etkinliğine katılan Bozkır, çok önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye ve Almanya’nın dost olmaya ve geleceğe birlikte bakmaya mecbur olduğunu söyledi. AB sürecinin Türkiye için çok önemli olduğunu da vurgulayan Bozkır, “Eğer Türkiye AB sürecinden mahrum bırakılırsa bunun zararı sadece Türkiye’ye değil, bütün Avrupa’ya bölgeye ve dünyaya olacaktır” dedi.

TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİ HERKESİN FAYDASINA OLACAK

AB sürecinin Türkiye için çok önemli olduğunu söyleyen Bozkır, “Eğer Türkiye AB sürecinden mahrum bırakılırsa bunun zararı sadece Türkiye’ye değil, bütün Avrupa’ya, bölgeye ve dünyaya olacaktır” dedi. Türkiye’nin İslam aleminde, hem nüfusunun yüzde 99,9’u Müslüman olan, hem demokrasiye sahip, hem serbest piyasa ekonomisini uygulayan, hem ekonomik ve siyasi istikrara sahip, hem de AB’ye doğru giden tek ülke olduğunu da kaydeden Bozkır, civardaki, bölgedeki ve dünyadaki ülkelerin Türkiye’ye örnek olarak baktıklarını söyledi.

Almanya’nın her zaman Avrupa’nın önde giden lideri ve lokomotifi olduğunu da anlatan Bozkır, Almanya’nın, AB’yi sürükleyen gücü, istikrarı, ekonomik kudretiyle bundan sonra da daha fazla liderlik rolünü üstleneceğini ifade etti. Bozkır, Türkiye’nin çok büyük bir ekonomik hamleyi gerçekleştirdiğini vurgulayarak, “Türkiye seviye atlamıştır. Bütün etrafında yangınların olduğu bir Türkiye, 10 küsur yıldır siyasi istikrarını, ekonomik istikrarını muhafaza etmiş, demokrasisindeki gelişmeyi sürdürmüş, AB sürecini tüm sıkıntılara rağmen bırakmamış ve devam ettirmiş bir ülke olarak gerçekten Almanya ile en önemli ilişkiyi, dostluğu sürdürebilme konumdadır” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE’YE ŞAPKA ÇIKARIYORUM

Almanya Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Uwe Beckmeyer de Almanya ve Türkiye arasındaki ticaretin 33 milyar avroya ulaştığını belirtti. Bunun ticari ilişkilerin uzun bir dostluğun ve hükümetlerin iyi işbirliğinin göstergesi olduğunu ifade eden Beckmeyer, bu konuda TD-IHK gibi aktörlerin de önemli olduğunu anlattı. Beckmeyer, Türkiye’ye, sınırında 1,5 milyonu aşkın mülteciyi kabul etmesinden dolayı saygı duyduğunu da belirterek, bu konuda şapka çıkardığını ifade etti.

BOZKIR, SCHRÖDER’LE GÖRÜŞTÜ

Bozkır, Almanya temasları kapsamında eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder ile de görüştü. Çeşitli Alman siyasetçilerle bir araya gelecek olan Schröder’in, kendisiyle yaptığı görüşmede ele alınan konuları onlara aktaracağını ifade eden Bozkır, görüşmenin önemli olduğunu ve bundan yararlı sonuçları ortaya çıkacağını kaydetti. Bozkır, daha sonra Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu’na ait antika arabaya bindi. Karslıoğlu, daha sonra antika aracın bir anahtarını Cumhurbaşkanı’na iletmesi için Bozkır’a verdi. Bakan Bozkır, Brüksel temaslarını 18 Ekim’e kadar sürdürecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23