• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den Typhoon hamlesi! Bakan Akar 'Eurofighter Typhoon' savaş uçağında inceleme yaptı! F-16 için alternatif mi?

Yeniakit Publisher
2022-10-08 10:16:00 - 2022-10-08 10:23:02
Türkiye'den Typhoon hamlesi! Bakan Akar 'Eurofighter Typhoon' savaş uçağında inceleme yaptı! F-16 için alternatif mi?

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, mevkidaşı Ben Wallace'ın davetiyle gittiği İngiltere'de ‘RAF Conin-gsby Hava Üssü'nü ziyaret etti. Bakan Akar “Eurofighter Typhoon” savaş uçağında inceleme yaptı. Bakan Akar'ın Eurofighter Typhoon savaş uçağını incelemesi, Türkiye'nin bu uçakları alacağı yönündeki iddiaları güçlendirdi.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'ın resmi davetlisi olarak İngiltere'ye giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "RAF Coningsby Hava Üssü"nü ziyaret etti. Akar, hava üssünü ziyareti sırasında Eurofighter Typhoon savaş uçağını inceledi.

Akar'ın ziyareti Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın "F-16 olmazsa Typhoon gündemimizde" açıklamasını hatırlattı. Bakan Akar'ın uçağı yakından incelemesi F-16'lara alternatif iddialarını güçlendirdi.

F-16 savaş uçağı tedariki ve modernizasyonuyla ilgili Türkiye ve ABD arasında görüşmeler sürüyor. Sürecin uzaması ve ABD tarafından olası satışın belirli şartlara bağlanmasının ardından, Türkiye bu konuda alternatifleri değerlendirebileceği sinyalini vermişti.

Türkiye'nin asla alternatifsiz kalmayacağını belirten İbrahim Kalın'ın açıklamasının ardından Bakan Hulusi Akar'ın Eurofighter Typhoon savaş uçağını incelemesi, Türkiye'nin bu uçakları alacağı yönündeki iddiaları güçlendirdi.

İlginizi çekebilir → Yerli uydu üretimi: İMECE ve TÜRKSAT 6A için geri sayım başladı! Uzaya fırlatılacak uydular... → TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir → Bir Arap ülkesi daha Türkiye'den AKSUNGUR SİHA alıyor! TUSAŞ ile anlaşma imzaladı → TIKLAYINIZ

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tarık

Bir Coni vermeyecek, diğeri verecek? Oyalama, tuzak! Direkt alacağımızdan emin olacağımız Doğu ülkelerinin ürünlerine yönelmek gerek! Gerçek alternatif Türk uçakları, ama geçiş dönemi için daha ucuz ve alacağımızdan emin olduğumuz SU 35’ler. Satsalar bile dingiltere bir yunan Türk savaşında parçalarını vermez! Uçuramayız!

Hasel

Gripen savaş uçağı ucuz ve işimizi görürdü.Ama motoru ABD menşeli imiş.Satılması zor deniyor.O halde bir noktada İngiliz savaş uçağına ihtiyaç duyar hale geldik.Pahalı olsa da almak zorundayız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23