• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'den İsrail'e sert tepki

Yeniakit Publisher
2024-08-13 20:18:00 -
Türkiye'den İsrail'e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, 'İsrail Hükümetinin Gazze'de sürdürdüğü vahşetin durdurulması ve tüm bölgemizin istikrarını hedef alan bu tip eylemlerin önlenmesi için uluslararası toplum derhal harekete geçmelidir' açıklamasında bulundu.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, radikal İsraillilerin Mescid-i Aksa baskınına tepki gösterildi.

Açıklamada, "Aralarında Bakanların da bulunduğu yüzlerce radikal İsrailli tarafından Mescid-i Aksa'ya polis koruması altında baskın düzenlenmesi, Kudüs'ün tarihi statüsünü ihlal eden ve bölgemizdeki tırmanmayı daha da artıracak bir kışkırtmadır." değerlendirmesinde bulunuldu.

"Bu provokatif eylem, İsrail tarafının barışa ulaşmak niyetinde olmadığını bir kez daha gözler önüne sermiştir." ifadesi yer alan açıklamada, "İsrail Hükümetinin Gazze'de sürdürdüğü vahşetin durdurulması ve tüm bölgemizin istikrarını hedef alan bu tip eylemlerin önlenmesi için uluslararası toplum derhal harekete geçmelidir." çağrısı yapıldı.

MESCİD-İ AKSA'YA BASKIN

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı aşırı sağcı Itamar Ben-Gvir, işgal altındaki Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyen fanatik Yahudilere eşlik ederek, "Yahudilerin Mescid-i Aksa'da ibadet etmesi ve Yahudi egemenliği" konusunda büyük gelişme kaydettiklerini söylemişti.

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, sabah saatlerinden itibaren büyük gruplar halinde, İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

Putin'den terörist İsrail'in uykularını kaçıracak sözler" target="_blank">
Putin'den terörist İsrail'in uykularını kaçıracak sözler
Putin'den terörist İsrail'in uykularını kaçıracak sözler

Dünya

Putin'den terörist İsrail'in uykularını kaçıracak sözler

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emin onu

Neymiş today’s Zaman’ın eski Genel Yayın Yönetmeni firari Sevgi Akarçeşmeymis . Kadının yüzü ben ermeniyim diye bağırıyor ama devlet yönetimi çıkıp fetocu müslüman görünümlü kripto ermeni örgüt az kalsın bu ülkede darbe yapacaktı diyemiyor . Acilen devletin kripto Ermenilerle ilgili bir ajanda hazırlaması gerekiyor . Dhkpc,pkk,meslek odaları ve hatta önemli devlet müdürlükleri ve hatta noterlerde bile yuvalanmışlar .. Ama devlet bu konuyu ne hikmetse masaya yatırmıyor !!??

Abdulah

Adamların ibadethanesinin üzerine cami yaparsanız elbette girerler. Adamların da kutsal yeri, camiye yahudi giremez diye bir kural mı var?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23