• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’de kırılgan bir ekonomi yok

Yeniakit Publisher
2013-09-02 21:17:17 - 2013-09-02 21:18:59
Türkiye’de kırılgan bir ekonomi yok

AVEA CEO’SU ERKAN AKDEMİR, EKONOMİ VE İLETİŞİM DÜNYASINI DEĞERLENDİRDİ

İSTANBUL - Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir, Türkiye’de çok kırılgan bir ekonomi olmadığını belirterek, “Hem siyasi hem ekonomik endişeye sevk edecek bir takım şeyler olabilir, ama bunun ekonomik yansıması şu ana kadar olmadı. Kurların dışında baktığınız zaman tüketim tarafında veya güven endeksi tarafında bir negatiflik yok. Umarım bu şekilde devam eder ve bu yılı bu şekilde tamamlarız” dedi. Anadolu Ajansı Finans Masası’na konuk olan Akdemir, Türkiye’deki mobil iletişimin, ekonomi sektörleri arasında en hızlı büyüyen ve gelişenlerden biri olduğunu söyledi. Büyümenin tahmin edilen seviyenin üzerinde gerçekleşeceğine yönelik beklentisini aktaran Akdemir, “Çünkü bizim tarafta büyüme çok hızlı çok kuvvetli. Zannediyorum ki diğer sektörlerde de en azından bir kısmında benzer bir büyümenin olması gerektiğini düşünüyorum. Bizim sektör, eskisinden daha da fazla lokomotif görevi görüyor. Ekonominin geneline, verimliliğini artırması noktasında da ciddi katkıları var. İş yapma biçimlerinin değiştirilmesinden maliyet yapılarını aşağı çekme noktasına kadar ciddi katkıları var. Ekonomideki verimlilik artışı da bunun bir göstergesi” diye konuştu.
YÜZDE 20-25’LİK YATIRIMIMIZ VAR
Akdemir, bu yıla ilişkin yatırımları hakkında da bilgi vererek, 700-800 milyon lira bandında yatırım yaptıklarını anlattı.
Diğer rakiplerle kıyaslandığında, gelire göre yatırıma bakıldığında en fazla miktarının kendilerinde olduğunu vurgulayan Akdemir, sözlerine şöyle devam etti: “Sektör ortalaması yüzde 10-15 civarında, dünyada da böyle. Bizim yüzde 20-25 oranında devam eden bir yatırımımız var ki bu hakikaten çok yüksek bir oran.  Geçen sene 750 milyon liranın üzerinde bir rakam gerçekleşti. Bu yılın ilk yarısında da 170-200 milyon lira civarı bir yatırımımız var ama kalan yarıda daha da hızlanarak devam edecek. Grup olarak baktığımız zaman 2 milyar liranın üzerinde yatırım yapıyoruz. Türk Telekom grubunun içerisinde yer alıyoruz. Bu grubun yatırımları 2 milyar lira ki, bu anlamda Türkiye’de sürekli yatırım yapan başka bir grup yoktur.”

En büyük
sıçrama mobil internette



 Avea Üst Yöneticisi (CEO) Erkan Akdemir,100 kişiye düşen telefon sayısının 90 olduğu bilgisini verdi. Sektörün son bir kaç yıldır yüzde 10 civarında büyüdüğünü aktaran Akdemir, özellikle mobil internet tarafında 3G ile artan hızlı bir büyüme olduğuna dikkati çekti. “Hayat değişir Avea’yla” imaj reklamı kampanyasının büyümelerine olumlu katkı sağladığını aktaran Akdemir, müşteriye verdikleri tekliflerin ekonomik olması ve olabildiğince farklı alternatifleri sunmaları açısından kendilerini farklı bir noktada tuttuklarını kaydetti. Akdemir, “Ses, SMS ve mobil internet gelirlerimiz artıyor. En büyük sıçrama mobil internet tarafında gerçekleşiyor. Bugün baktığınız zaman, 3 operatör içerisinde en fazla akıllı telefon kullanan müşteriler Avea’da. Neredeyse 3 kullanıcıdan biri akıllı telefon kullanıyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23