• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye'de her an büyük istila, kötü sonuçlar: Beklenen tarih, ne zaman çıkacak? İşte ilgili iddialarına yanıt

Yeniakit Publisher
2024-02-27 02:11:00 - 2024-02-27 03:08:00
Türkiye'de her an büyük istila, kötü sonuçlar: Beklenen tarih, ne zaman çıkacak? İşte ilgili iddialarına yanıt

Türkiye'nin her an büyük bir istila başlayabilir diyerek duyurdular! Çok büyük tehlike arz ediyor, yılda 300 kat çoğalıyor mücadele etmesi çok zor diyen uzmanlar, 'tarım ürünlerine ve tarım arazilerine ciddi zarar veren istilacı Kahverengi kokarca ile tam tarihinde müdahale olmazsa bittik' dediler.

Türkiye'de her an büyük bir istila başlayabilir. fındık ve diğer tarım ürünlerine ciddi oranda zarar veren ve tarım zararlısı olarak kabul edilen istilacı kahverengi kokarca ile tam tarihinde müdahale olmazsa bittik. Yılda 300 kat çoğalıyor Türkiye için çok büyük risk.

İLAÇ DOZU HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, fındık ve diğer tarım ürünlerine ciddi zarar veren kahverengi kokarcalar ile doğru zamanda doğru mücadele yapılması gerektiğini belirterek, “Şu anda kahverengi kokarcanın istediği bir kış mevsiminde yaşıyoruz. Bu günlerde havalar ısındıkça az da olsa meydana çıkmaya başladı. Bizim sezondaki ürünlerimizi kurtarmamız için muhakkak zamanlamayı, ilaç dozlarını ve ne zaman ne kadar atılacağı konusunda ciddi bir mücadele yapmamız lazım” dedi.

TARIM ÜRÜNLERİNE CİDDİ ZARAR VERİYOR

Fındık başta olmak üzere tarım ürünlerine ciddi zarar veren, insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmayan kahverengi kokarca, kış mevsiminin sıcak geçmesinden dolayı yeniden görülmeye başladı.

KOKARCA İLE MÜCADELE

Ordu’da özellikle Fatsa ve Perşembe ilçelerinin yanı sıra Altınordu, Ünye ve Gülyalı ilçesinde görülen kokarcalar ile mücadele devam ederken, görüldüğü yerde imha edilmesi gerektiği belirtiliyor. Bir yıl ömrü olan ve çok hızlı bir şekilde çoğalan kokarca ile etkili bir mücadele yapılması gerektiği belirtiliyor.

ÖZELLİKLE SAHİL KESİMLERİNDE GÖRÜLÜYOR

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, özellikle sahil kesimlerinde sonbahar mevsiminde kahverengi kokarcada büyük bir görülme olduğunu söyledi. O süreçten sonra kışlıklarını geçirmek için evlerin çatıları, ahırlar, samanlıklar ve bahçelerin belirli bölgelerinde kahverengi kokarca görüldüğünü ifade eden Soydan, “Bu süreçte kış mevsimi de olmadı, şuanda kahverengi kokarcanın istediği bir kış mevsiminde yaşıyoruz.

MEYVE VE SEBZELERE ZARAR VERİYOR

Bu günlerde havalar ısındıkça az da olsa meydana çıkmaya başladı. Şuanda özellikle nisan aylarında hava sıcaklıkları 20 dereceleri bulduğu zaman kokarcalar bahçelere dönecektir. Bahçelere döndüğü zaman ise fındık başta olmak üzere meyve ve sebzelere zarar verecektir” diye konuştu.
DOĞRU ZAMANDA DOĞRU MÜCADELE

Soydan, kahverengi kokarca ile ilgili doğru zamanda ve doğru mücadelenin önemli olduğunu ifade ederek, “Bununla ilgili vatandaşlar tarafından evlerde kısmi bir ilaçla yapıldı ancak bunlar yeterli olmadı.

İLAÇ DOZLARI VE ZAMANLAMA ÇOK ÖNEMLİ

Bizim sezondaki ürünlerimizi kurtarmamız için muhakkak zamanlamayı, ilaç dozlarını ve ne zaman ne kadar atılacağı konusunda ciddi bir mücadele yapmamız lazım. Bununla ilgili ziraat odalarımız ve tarım müdürlüklerimiz ilaç atma süreleri ile ilgili çiftçilere bilgiler verecek.

BAHÇEDE TOPLU MÜCADELE GEREKLİ

Tabi genel olarak bakanlığın bir çalışmasının olup-olmayacağı şu anda net değil. Bununla ilgili muhakkak herkesin bahçesinde toplu mücadele yapması gerekiyor. Bunları yaparken de çiftçilerimiz bilgiler alarak mücadele yürütürse daha isabetli olacak.

''FINDIĞIMIZI KAHVERENGİ KOKARCAYA YEDİRMEMELİYİZ''

Süreçte ziraat odalarımız, tarım müdürlüklerimiz ve çiftçilerimiz bu işe dört elle sarılmak zorundayız, fındığımızı kahverengi kokarcaya yedirmememiz gerekir” ifadelerine yer verdi.

HAVA SICAKLIĞININ ARTMASI RİSK OLUŞTURUYOR

Kahverengi kokarcaların hava sıcaklıklarının artması ile daha çok görüleceğini belirten Soydan, kokarcaların 300 kata kadar çoğaldıklarını belirterek, “Çok hızlı bir çoğalma süreci var. Onun için çok mücadele gerekiyor. Bir de bu aylarda uzun süre beslenme ile ilgili problemleri de yok, onun için evlerin çatılarında hiç beslenmeden kışlıklarını geçiriyorlar. Bir yumurtadan 250-300 tane kokarca çıkabiliyor, görüldüğü yerde kesinlikle yok edilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Putin kararı aldı, imzaladı" target="_blank">
Rusya'dan kriz yaratacak yeni operasyon: Rusya hedef için yeniden düğmeye bastı! Putin kararı aldı, imzaladı
Rusya'dan kriz yaratacak yeni operasyon: Rusya hedef için yeniden düğmeye bastı! Putin kararı aldı, imzaladı

Dünya

Rusya'dan kriz yaratacak yeni operasyon: Rusya hedef için yeniden düğmeye bastı! Putin kararı aldı, imzaladı

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

NATO ÜYELİĞİ

Eğer Evrenin sırlarını bulmak istiyorsanız enerji,frekans ve titreşim açısından düşünün ! Frekans saldırıları nedir? Frekans saldırıları dünyanın herhangi bir yerinden başka bir yerdeki insanı boyunduruk altına almaktır.%90-99 oranında istediklerini yaptırtma şansına sahiptirler.Frekans saldırısı altında olmasaydı İslam Coğrafyası;Filistin davasında bu kadar tepkisiz kalabilirmiydi ? Frekans saldırılarında yardımcı olan en ana etken evinizin ve sizin internet kaynağınız.Yani Wifi ve Cep telefonu internetleri ! Radyasyonla aranıza perde koyun !!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23