• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye’de alkol freni patlamış kamyon gibi

Yeniakit Publisher
2013-05-01 21:26:00 - 2013-05-01 21:28:03
Türkiye’de alkol freni patlamış kamyon gibi

AK Parti’li Cevdet Erdöl, “Türkiye gibi alkolün kontrolsüz satıldığı, freni patlamış kamyon gibi gittiği başka bir ülke yok. İsteyen, istediği yerde, istediği zaman alkol alabiliyor, satabiliyor. Alkol üreten bir firmanın isim ve logosuyla Milli Takım maç

TBMM
Sigara yasağının kapsamını genişleten düzenlemenin çıkartılması ve uygulanmasında yoğun çaba harcayan AK Parti Ankara Milletvekili Prof. Cevdet Erdöl, şimdi de ‘’Alkol kullanımı disipline edilmeli’’ diyerek, alkol satışının özendirilmesini önlemek için çalışıyor.
Erdöl, Türkiye gibi alkolün kontrolsüz satıldığı, freni patlamış kamyon gibi gittiği başka bir ülke olmadığını belirterek, gazete, televizyonlarda içki reklamı yapılmaması; televizyonlarda çocukların içkiye özendirilmemesi; alkol şişelerinin üzerinde, tütünde yer aldığı gibi uyarıların olması; kara yolları üzerinde alkol satışı yapılmamasını istedi. Erdöl, bu konuda bir yasa teklifi çalışmasının bulunduğunu bildirdi.
Erdöl, alkolün, bütün dünyada bulaşıcı olmayan hastalıklar grubu içinde, mücadelesine karar verilen ürünlerden biri olduğuna işaret etti.
Dünya Sağlık Örgütü’nün, alkol kullanımını azaltma projesini hedeflediğini anımsatan Erdöl, örgütün, alkolle mücadeleyi gündemine aldığını hatırlattı.
Erdöl, alkol kullanımının, çeşitli sağlık, psikolojik, ekonomik, aile içi şiddet, cinayet, intihar gibi pek çok sorunu da beraberinde getirdiğini kaydetti. Alkollü araç kullanımı sonucunda meydana gelen trafik kazalarına da işaret eden Erdöl, acil servislere yapılan başvurulara bakıldığında, trafik kazalarının büyük bölümüne, alkollü sürücülerin neden olduğunu belirtti.
“ALKOL KULLANIMI
DİSİPLİNE EDİLMELİ”
Bunların yasakçılık olarak görülmemesi gerektiğini ifade eden Erdöl, bu düzenlemelerin, gençleri ve geleceklerini korumakla ilgili olduğunu kaydetti.
‘’Alkol reklamı yasak. Olmalı mı; olmalı’’ diyen Erdöl, şunları kaydetti:
‘’Devlet neden uyuşturucuyu serbest bırakmıyor, bağımlılık yapıyor. Neden sigara reklamı yaptırmıyoruz, neden uçucu maddelerin okullarda kullanımını yasakladık. Çocuklarımız ulaşmasın, alışmasın diye. Ülkemizin, gençliğimizin, geleceğimizin hesabını yapmak zorundayız. Avrupa, Ukrayna, Rusya, o kadar yoğun bir alkol belasıyla başları dertte ki, kolay kolay kurtulamıyorlar. Onlara göre biz daha iyi pozisyondayız. İsrail parlamentosundan yeni bir yasa çıktı, açık alanlarda içki içilmesini yasakladılar. İsveç, Norveç, Finlandiya, ABD’ye bakın, istediğiniz yerde, istediğiniz saatte alkol alamazsınız. ABD’de 21 yaşın altında alkol satışı yok. Bizde 18 yaş, onu bile uygulayabilsek.
Türkiye gibi alkolün kontrolsüz satıldığı, freni patlamış kamyon gibi gittiği başka bir ülke yok. İsteyen, istediği yerde, istediği zaman alkol alabiliyor, satabiliyor. Böyle bir ülke yok. Modern ülkeler böyle değil artık. Alkol tamamen kaldırılsın mı, onu demiyoruz. Alkol üreten bir firmanın isim ve logosuyla Milli Takım maçlara çıkıyor. Bu utanılacak davranıştır.”
 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23