• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye yatırım için çok güvenli

Yeniakit Publisher
2013-04-30 19:33:00 - 2013-04-30 19:34:22
Türkiye yatırım için çok güvenli

Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mustafa Al-Shemali, Türkiye’deki yatırımlarının sadece ekonomik bir aktivite olarak değil iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağlayacak bir yatırım olarak değerlendirdiklerini belirterek, “Türkiye’de gerek kam

EKONOMİ SERVİSİ
Türkiye; petro doların merkezi olarak bilinen ve yatırım için adres arayan körfez ülkelerinin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Türkiye’yi yatırım üssü olarak gören ve yatırımlarını artıran gruplardan biri de Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın ana iştiraki olan Kuwait Finance House (KFH) teşkil ediyor. KFH’nin Kuveyt Türk’te yaptığı 960 milyon TL’lik sermaye artırımının ardından Ankara’ya gelen Kuveyt Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Mustafa Al-Shemali, Türkiye’nin sahip olduğu siyasi ve ekonomik istikrarı övdü.
AL SHEMALİ: TÜRKİYE CAZİBE MERKEZİDİR
Türkiye’nin Kuveyt için bir dost olmasının yanı sıra her zaman cazibe merkezi olduğunu belirten Al-Shemali, bu nedenle kamu ve özel sektördeki yatırımlarına devam edeceklerini belirtti. Al-Shemali, “Türkiye’de gerek kamu ve gerekse özel sektörde gerçekleştirilen yatırımları çok yararlı buluyor ve her iki ülkenin kalkınması için Türkiye’de yatırım yapılmasını gerekli görüyoruz. Kamu ve özel sektör alanındaki yatırımlarımızla da ileri bir seviyeye geldiğimize inanıyorum. Ancak her iki ülke arasındaki ticaret hacminin büyük bir artış göstermesine rağmen, hedeflediğimiz düzeye ulaşmamış olduğunu, artırılması için Türk dostlarımızla birlikte çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizi vurguluyoruz” dedi. Kuveyt Başbakan Yardımcısı Mustafa Al-Shemali, Türkiye’deki yatırımlarının sadece ekonomik bir aktivite olarak değil iki ülke arasındaki ilişkilere katkı sağlayacak bir yatırım olarak değerlendirdiklerini söyledi.
Katılım Bankaları Birliği Başkanı ve Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan ise Türkiye bankacılık sektörüne sürekli büyüyen bir şube ağı, yeni ürünler ve yenilikçi hizmetler sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi. Uyan, “Bildiğiniz üzere, geçtiğimiz haftalarda ana iştirakimiz Kuwait Finance House’un finansal desteği ile Türk bankacılık sektörüne 960 milyon TL’lik ilave sermaye koyduğumuzu duyurduk. Kuveyt Türk olarak bu artışla birlikte sermayemizi 2 milyar 60 milyon TL’ye çıkarıyoruz. Bu sermaye artırımı sürecini tamamladığımızda, katılım bankacılığı, Türkiye’de önemli bir eşiği atlamış olacak” diye konuştu.
İki ülke arasındaki dış ticaret hacminin son 10 yılda 4 kat arttığını ve 570 milyon dolar seviyesine geldiğini ifade eden Uyan, şunları kaydetti: “İki ülke arasındaki ithalat ve ihracat dengesinin de son birkaç senede eşitlendiğini belirtmek isterim. Türk meslektaşlarımızla birlikte bu rakamı 2016 yılına kadar 1 milyar dolara çıkartmayı hedefliyoruz.”
KUVEYT TÜRK’ÜN ŞUBE SAYISI 229’A ULAŞTI
Bu arada; bankacılık sektörüne yeni ürünler ve yenilikçi hizmetler getiren Kuveyt Türk şube ağını genişletiyor. Son olarak önceki gün Ankara’da İvedik şubesini açan Kuveyt Türk; faizsiz bankacılık hizmetlerini 100 binin üzerindeki çalışana ve 7 binin üzerindeki kuruluşa, benzersiz ürün ve hizmetlerle değer katmayı hedefliyor. Şubenin açılışında konuşan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, hedeflerini şöyle açıkladı: “Güçlenen sermaye yapımızla hem Türkiye’ye daha fazla katma değer sağlayacağız, hem de 2018’de bankacılık sektöründe aktif büyüklük olarak ilk 10 kurumdan biri olma vizyonumuza daha da yaklaşacağız. 2018 vizyonumuz doğrultusunda, toplam aktiflerimizi 80 milyar liraya, şube sayımızı 550’ye, çalışan sayımızı ise 9 bin kişiye çıkarmayı hedefliyoruz.”

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23