• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye siber saldırılara hazır

Yeniakit Publisher
2014-01-10 10:19:19 - 2014-01-10 10:25:04
Türkiye siber saldırılara hazır

Türkiye’nin bölgesinde süper güç olmasını istemeyenler, ülkemizi zayıf düşürmeye yönelik her türlü yöntemi deniyor. Türkiye’ye yönelik siber saldırılar artarken, bunlara karşı gerekli önlemlere de hız verildi. Siber saldırılara karşı Siber Güvenlik Kurulu ile daha etkin mücadele edilecek

HASAN ÖNAL/TBMM BÜROSU - İstikrarlı yapısı, büyüyen ekonomisiyle bölgesinde önemli bir güç olma yolunda ilerleyen Türkiye’nin önünü kesmek için her alanda uluslararası komplolar düzenleniyor. Bu komplolara karşı gerekli önlemleri alan Türkiye, kendini her alanda savunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Milli silah üretimine hız veren Türkiye, şimdi de kurduğu Siber Güvenlik Kurulu ile siber saldırılara karşı önlemlerini artıracak. Siber güvenlikle ilgili politika, strateji ve eylem planları oluşturup ülke çapında etkin şekilde uygulayacak olan Kurul, her türlü siber müdahale aracının ve milli çözümlerinin üretilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalar yapacak.

KURUL, SİBER GÜVENLİKTE POLİTİKALAR BELİRLEYECEK

Siber Güvenlik Kurulu ile ilgili düzenlemeler, yakında TBMM Genel Kurulu’na gelmesi beklenen torba yasada yer alıyor. Düzenlemeye göre ulusal siber güvenliğin sağlanması amacıyla politika, strateji ve hedeflerin belirlenmesi Siber Güvenlik Kurulu tarafından yapılacak. Kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişilere yönelik siber güvenliğin sağlanmasına ilişkin usul ve esasları belirleyecek olan Kurul, ilgili faaliyetlerin koordinasyonunu da sağlayacak.

SALDIRILAR İÇİN MİLLİ ÇÖZÜMLER ÜRETİLECEK

Kritik altyapıların tespit edilmesinin yanısıra ait oldukları kurum ve konumları da belirleyecek olan Kurul, gerekli müdahale merkezlerini kurup denetlemesini de yapacak. Her türlü siber müdahale aracının ve milli çözümlerinin üretilmesi ve geliştirilmesi için çalışmalar yapacak olan Kurul, bu konuda teşvikler de verecek. Kurul, siber güvenlik alanında faaliyet gösteren gerçek ve tüzel kişilerin uyması gereken usul ve esasları da belirleyecek.

En çok saldırı Çin ve ABD’den!

Siber saldırılara karşı Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Başbakanlık, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile bakanlığa bağlı ilgili/ilişkili kurum/kuruluşlara ait toplam 74 adet web sayfası; siber saldırılara karşı 7/24 izleniyor. Herhangi bir web sayfası ile ilgili problem tespit edildiğinde sorumlu personel ile irtibata geçilerek bilgi veriliyor. Türkiye’ye en çok siber saldırı Çin, ABD ve Rusya’daki siber suçlular (hackerler) tarafından gerçekleştiriliyor. Türkiye’deki kurumlara yönelik yapıldığı tespit edilen siber saldırılara anında cevap verilerek saldırılar geri püskürtülüyor.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23