• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Türkiye kazandı

Yeniakit Publisher
2014-08-12 08:31:00 - 2014-08-12 08:09:34
Türkiye kazandı

ASKON: Değişimin işaret fişeği... Bu seçim Türkiye’yi yeni ufuklara taşıyacak... TÜSİAD: Refah ve huzur ortamının daha da gelişmesi için her türlü katkı vermeye hazırız... TÜGİAD: Sandıktan yanlış çıkmaz... KOBİDER: Eski tabu yıkıldı. Darbecilere, çetecilere ders verildi. Türkiye kazandı, statükocular kaybetti... EBSO: Yeni dönem hayırlara vesile olsun... ASO: Erdoğan, 77 milyonun cumhurbaşkanı. Bir an öne ekonomi gündemine dönülmeli... BMD: Yeni dönemin sağlayacağı özgüven markalarımızın çıtasını yükseltecek... TESK: Huzur içinde geçen bir seçim... ATO: Bu istikrarlı süreç devam etmeli...

Türkiye, değişim ve dönüşüm yolunda tarihinin en önemli seçimlerinden birini gerçekleştirdi. 10 Ağustos seçimlerinde 12. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başarısı iş dünyasında da takdirle karşılandı ve büyük destek buldu.

İş dünyasında öne çıkan başlıklar şöyle:

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), halkoyuyla Cumhurbaşkanlığı’na seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederek, başarı dileğinde bulundu.

TÜSİAD DESTEĞE HAZIR

TÜSİAD tarafından cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Cumhurbaşkanlığı makamının uzlaşmacı, uzlaştırıcı tutumu bu dönemin başarıyla geçilmesi açısından kritik öneme sahiptir. İş dünyasının gönüllü temsil örgütü olarak, bu dönemde demokrasi kültürünün kökleşmesi ve siyasi istikrar, refah ve huzur ortamının gelişmesi için tüm siyasi aktörler ve kurum ve kuruşlarca azami katkının sağlanmasını dileriz. TÜSİAD tüm birikimi ile bu alanlarda her türlü katkıyı vermeye devam edecektir” denildi.

76 MİLYONU TEMSİL EDECEK

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kırgınlıkları geride bırakma mesajı verdiğini hatırlatarak, “Sayın Erdoğan’a 76 milyonun tamamını temsil edeceği, kucaklayacağı hassas ve büyük sorumluluk isteyen görevinde başarılar diliyoruz. Küresel ekonomide kırılganlıkların devam etmekte olduğu bir ortamda tamamlanan seçim süreci iş dünyasında güven ve beklentilerin düzelmesine katkıda bulunacaktır” diye konuştu.

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Türkiye’nin tarihi bir dönemin başlangıç noktasında bir seçim gerçekleştirdiğini belirterek, “Ülkemiz açısından bir ilk olan bu seçim, hiç şüphesiz gelecek açısından son derece önemli değişimler için bir işaret fişeği anlamına gelmektedir” dedi.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, sandığa giderek oyunu kullanan seçmenlere teşekkür ederek, “Sandıktan yanlış çıkmaz, cumhurbaşkanlığı gibi bir makamın sahibinin kim olacağını en iyi bu ülkenin vatandaşları bilir” ifadelerini kullandı.

YENİ DÖNEMİN BAŞLANGICI

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Genel Başkanı Nurettin Özgenç, Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanının doğrudan halk oylaması ile seçilmesini, eski bir tabunun yıkılması olarak nitelendirdi.

Özgenç, “Türkiye Cumhuriyetinin 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun. 10 Ağustos’ta demokrasi tarihinde yeni bir dönemi başlatacak seçim yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti siyasi tarihinde ilk kez bir cumhurbaşkanı doğrudan halk oylaması ile seçilmesi eski bir tabunun yıkılmasıdır. Bu durum Türkiye’nin olgunlaşan demokrasisinin önemli bir işareti olarak görülmeli” değerlendirmesini yaptı.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Yorgancılar, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin, “Yeni dönem hayırlara vesile olsun” diye konuştu.

Milli iradenin cumhurbaşkanı olarak kimi istediğine ilk turda karar verdiğini belirten Yorgancılar, “Demokrasi şöleni olarak adlandırdığımız bu seçimlerin öncelikle huzur ortamı içerisinde gerçekleşmesinden mutluluk duymaktayız” dedi.

DAHA MARKALAŞACAĞIZ

Türkiye’nin marka ekonomisi üzerinden hedeflerine çok daha hızlı bir şekilde ulaşacağını bildiren Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan, son 10 yılda hızla büyüyen Türkiye’ye eş bir performans sergileyen markalarının, yeni dönemin sağlayacağı özgüven koşulları altında başarı çıtasını çok daha yukarılara çıkaracağını aktardı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci de, cumhurbaşkanı seçiminin ilk turda sonuçlanmasının istikrarın devamlılığı açısından olumlu bir adım olduğunu söyledi. Önümüzdeki 5 yılı rahat görüyoruz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, milletin ilk defa oylarıyla seçtiği cumhurbaşkanının ülkeye, millete ve dünyaya hayırlı olmasını diledi. Bakan Zeybekci, TRT Haber’e seçime ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye tarihi için çok önemli bir gelişmeden sonraki ilk gün olan bugünün, milletin oylarıyla seçilen ilk Cumhurbaşkanı için çok önemli mesajların da alındığını söyledi.

HER ŞEY DAHA DA NETLEŞTİ

Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının Türkiye ekonomisi üzerinde öngörülen doğrudan etkilerini değerlendiren Zeybekci, “Ben bu seçimlerden sonra yakın geleceği ekonomimiz için bir rahatlama dönemi olarak görüyorum. Artık önümüzdeki en az 5 yılı da çok rahat bir şekilde görebiliyoruz ve bu sayede çok önemli gelişmeler sağlayacağız. Çok önemli kalkınmalar, büyümeler, performanslar sağladığımız için de 2023 hedeflerine de elle tutabilecek kadar yakın olacağız. Bunu başardığımız zaman da önümüzdeki 10 yılı rahat görebilir hale geleceğiz. Bu görebilen, planlayabilen bir siyasi iradeden sonra ise artık hedef 2053’ler 2071’ler diyoruz. Ama 2023’e kadar olan bölüm şu an için çok net” dedi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23